logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] System Win7 Ultimate 64 bit - czarny ekran po uruchomieniu, zacina się

p_maciej 24 Cze 2018 10:38 435 1
REKLAMA
  • #1 17293512
    p_maciej
    Poziom 7  
    Ocena: 7
    Witam.
    Mam następujący problem podczas uruchamiania systemu windows 7 ultimate 64 bit pokazuje się okno trwa uchuchamianie systemu a po około minucie czarny ekran tak jak by chciał zmienić rozdzielczość i wyświetlić ekran zapraszamy. Tryb awaryjny tez mi się zacina na zładowaniu pliku disk.sys ale w jednym i drugim przypadku dysk cały czas miga. Dysk został przeskanowany programem MHDD32 v4.09 i naprawiony gdyż HDD Tune Pro wykazał błąd (C5) Current Pending Sectors, po kilku skanach MHDD32 błąd ten zniknął. Skanowanie HDD Tune Pro odbyło się na tym dysku który podpiąłem do innego kompa. Skan MHDD32 v4.09 i Memtest86+ v5.01 odbył się z płyty butowanej na docelowej konfiguracji komputera tylko do HDD Tune dysk został wyjęty i odczytany na innym kompie.
    Dysk instalacyjny przy próbie naprawy pokazu nieokreślony błąd konfiguracji i jeżeli po restarcie systemu nadal nie będzie można go uruchomić instalator spróbuje ponownie go naprawić ale jak widać bez skutku. polecenie CHKDSK tez nic nie daje gdyż wyskakuje komunikat że poprzedni proces odzyskiwania czy cos takiego nie został zakończony i operacja zostaje przerwana.
    Prosiłbym o pomoc ale nie w sensie formatu dysku gdyż chciałbym odzyskać całą konfiguracje systemu razem z zawartością.
    System Win7 Ultimate 64 bit - czarny ekran po uruchomieniu, zacina sięSystem Win7 Ultimate 64 bit - czarny ekran po uruchomieniu, zacina sięSystem Win7 Ultimate 64 bit - czarny ekran po uruchomieniu, zacina się
    Ostatni screen po naprawie MHDD32 v4.09
  • REKLAMA
  • #2 19525754
    p_maciej
    Poziom 7  
    Ocena: 7
    Naprawa dysku i usunięcie błędu przy aktualizacji sterownika układu graficznego.
REKLAMA