logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

nissan QASHQAI - Dziwne wpisy w historii pojazdu -wałek czy co ?

smle 30 Cze 2018 12:19 573 6
REKLAMA
  • #1 17304784
    smle
    Poziom 2  
    Witam
    Chciałem kupić Qashqai po rozmowie tel otrzymałem dane żeby to sprawdzić na Cepik ale coś dziwnego tutaj jest, chodzi o rejestrację pojazdu pierwszy właściciel w Polsce 18.12.2016 rejestracja w Świętokrzyskim, a następnie pisze że 1 rejestracja w Polsce 26.04.2018 i wydanie karty pojazdu w tym dniu.
    Zgłupiałem nic z tego nie rozumiem. Książki serwisowej nie ma do tego pojazdu.

Może mi ktoś pomóc? o co tu chodzi?Czy to jakiś wałek ?
    Załączniki:
    • nissan QASHQAI - Dziwne wpisy w historii pojazdu -wałek czy co ? walek nissan.png (119.93 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17304800
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 17304828
    smle
    Poziom 2  
    eurotips napisał:
    W tym wpisie wszystko jest ok, tylko widać że po zakupie długo go naprawiał zanim przeszedł badania. Bez badań nie mógł go zarejestrować.

dzięki za odpowiedź
    czyli musiał być wyrejestrowany a później po naprawie ponownie zarejestrowany dlatego pisze ze 1 rejestracja w Polsce 26.04.2018?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 17304850
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 17304933
    smle
    Poziom 2  
    eurotips napisał:
    Ty widzisz to co chcesz a nie to co tam pisze.
    Gdzie ty widzisz że został wyrejestrowany? ja widzę pierwszy właściciel w 2016 czyli dane pobrane z US po opłaceniu PCC a to zupełnie inna rzecz niż rejestracja.
    Patrz lepiej że taka długa naprawa świadczyć może o poważnym uszkodzeniu auta,
    niech ci pokaże zdjęcia auta przed naprawą.

Nie znam się na tych sprawach, dzięki za odpowiedź. Teraz wiem jak to biega, gość jest małomówny tylko powiedział że nie miał żadnych stłuczek.
    Niezły naciągasz odpuszczam ten samochód.
    Dziękuje za pomoc
  • #6 17304983
    abart64
    Poziom 33  
    Ocena: 630
    Może miał ,może nie miał stłuczki. U mnie na parkingu widzę auta które ściąga jakiś sąsiad. Fiat stał na niemieckich numerach chyba z 1,5 roku. Ktoś tam oglądał kilka razy, nikt nie kupił i widziałem że w końcu przerejestrował. Po miesiącu ktoś kupił bo fiat zniknął.
  • #7 17305019
    smle
    Poziom 2  
    abart64 napisał:
    Może miał ,może nie miał stłuczki. U mnie na parkingu widzę auta które ściąga jakiś sąsiad. Fiat stał na niemieckich numerach chyba z 1,5 roku. Ktoś tam oglądał kilka razy, nikt nie kupił i widziałem że w końcu przerejestrował. Po miesiącu ktoś kupił bo fiat zniknął.

To tylko zostaje go szczegółowo sprawdzić. Zgadza się na dowolną stację diagnostyczną. Na serwis nissana nie wyraża zgody trochę dziwne.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik rozważa zakup Nissana Qashqai, jednak napotkał niejasności dotyczące historii rejestracji pojazdu. Z danych wynika, że pierwszy właściciel zarejestrował auto w Polsce 18.12.2016, a następnie pojazd został ponownie zarejestrowany 26.04.2018, co sugeruje, że mógł być wyrejestrowany po długotrwałych naprawach. Inni uczestnicy dyskusji wskazują, że długi czas naprawy może świadczyć o poważnym uszkodzeniu auta. Użytkownik decyduje się na rezygnację z zakupu, gdyż sprzedawca nie zgadza się na diagnostykę w autoryzowanym serwisie Nissana.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA