Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault Megane Scenic 1.5 DCI Znika zasilanie

Prezes2521 30 Cze 2018 23:23 90 1
  • #1 30 Cze 2018 23:23
    Prezes2521
    Poziom 1  

    Witam, posiadam Renault Megane Scenic 1.5 DCI z 2004 roku.
    Szczerze się przyznam, w dziedzinie elektromechaniki jestem zielony i nawet nie wiem, z czym mam problem wiec opisze co się dzieje z samochodem.
    Otwieram samochód przyciskiem na kluczyku, wsiadam do samochodu i wszystko jest w porządku, działa jak powinno, wkładam kartę, wciskam sprzęgło i hamulec, a następnie przycisk Start/Stop, no i samochód nie odpala, tylko słychać dziwne pstrykniecie od strony akumulatora (jak bateria jest padnięta to tez takie coś słychać, ale bateria jest naładowana) i wszystko gaśnie, kompletnie nie ma zasilania, następnie otwieram maskę, odłączam na chwile minus z baterii i podłączam z powrotem i wszystko zaczyna znowu działać, zasilanie powróciło, wsiadam do samochodu i wciskam hamulec ze sprzęgłem, a następnie Start/Stop i samochód odpala normalnie, w czasie jazdy nic się nie dzieje, w czasie wyłączania silnika tez nic, zamykam samochód normalnie przyciskiem na kluczyku.
    Zdarza się czasami, ze samochód odpala bez resetowania baterii, ale bardzo rzadko.
    Do tego wszystkiego pali się cały czas Service i check airbag, nie wiem, czy ma to coś wspólnego.
    Bezpieczniki mam wszystkie wymienione na nowe, co jeszcze powinienem sprawdzić? Czy ktoś już miał taki problem?

    0 1
  • #2 30 Cze 2018 23:59
    jurekk55
    Poziom 35  

    Zrób porządny przegląd okablowania pod maską.

    2
  Szukaj w 5mln produktów