logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Xiaomi redmi 3 - Czarny ekran zaraz po włączeniu tel

amcio111 04 Lip 2018 23:02 8544 5
REKLAMA
  • #1 17312765
    amcio111
    Poziom 7  
    Ocena: 10
    Witam! Mam problem z telefonem mojej dziewczyny ponieważ po prostu przestał dobrze działać. Chodzi oto że po włączeniu tel od razu się zacina i jedynie co to można pasek z góry przesunąć i czasem wejść w opcje:
    Xiaomi redmi 3 - Czarny ekran zaraz po włączeniu telXiaomi redmi 3 - Czarny ekran zaraz po włączeniu tel
    Niestety teraz już nawet tel się nie włącza, nie mam pomysłu już co by szło zrobić i szukam tutaj pomocy

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17312805
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1665
    Trzeba sprawdzić napięcie baterii. Następnie wykonać hard reset lub wgrać nowy firmware. Jeżeli telefon jest na gwarancji to z niej skorzystać.
  • REKLAMA
  • #3 17314791
    amcio111
    Poziom 7  
    nutergsm napisał:
    Trzeba sprawdzić napięcie baterii. Następnie wykonać hard reset lub wgrać nowy firmware. Jeżeli telefon jest na gwarancji to z niej skorzystać.

Bateria wydaje mi się, że jest ok gdyż normalnie się ładuje, wcześniej też z nią nie było problemu. Problem w tym, że telefon na chwilę wykrywa w komputerze a potem się traci, jest możliwość zrobienia hard resetu bez podpinania do komputera?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 17314809
    the4anoni
    Poziom 13  
    Ocena: 53
    Możesz zrobić hard reset z poziomu recovery.
    W tym celu wyłączasz telefon ,następnie przytrzymujesz Vol + i wciskasz power trzymając Vol+. Jak wejdziesz w recovery
    szukasz czegoś w stylu wipe data lub Factory reset. Wybierasz to za pomocą klawiszy głośności i tyle ;)
  • REKLAMA
  • #5 17315111
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1665
    Sprawdził bym jeszcze gniazdo USB.
  • #6 17323676
    amcio111
    Poziom 7  
    Dziękuję za pomoc, wgranie na nowo systemu przez flashboota pomogło!

Dodano po 4 [minuty]:

Pomogło wgranie na nowo oprogramowania
REKLAMA