logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Vivaro 1.9 DTI 2003 - świeci kontrolka i mruga STOP po serwisie

myszkaagnieszka 08 Lip 2018 12:23 12987 6
REKLAMA
  • #1 17317882
    myszkaagnieszka
    Poziom 7  
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Witam wszystkich mam problem z oplem vivaro z 2003, mianowicie od pewnego czasu świeci mi się kontrolka taka jak na zdjęciu i "mruga" STOP odkrecalam filtr paliwa ale nie wyciagalam. Opel jest po wymianie rozrządu i oleju w serwisie, jedzie normalnie pomóżcie o co chodzi mu :cry:
    Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #2 17317900
    johny222
    Poziom 14  
    Ocena: 63
    Wróć na ten serwis niech błędy zczytają.
    Jeżeli wcześniej tego nie było i dziwnym trafem się pojawiło po wyjeździe z warsztatu.
    Sprawdzałaś stan oleju i płynu?
  • REKLAMA
  • #3 17317974
    myszkaagnieszka
    Poziom 7  
    Nie mam możliwości wrocenia na warsztat bo mnie nie ma w Pl rozrząd był wymieniany w maju nic się nie działo od tamtej pory do Niemiec dojechał normalnie od ok 2 tyg mu się tak to świeci
  • Pomocny post
    #4 17318012
    johny222
    Poziom 14  
    Ocena: 63
    Sprawdź koleżanko olej i płyn i w sumie tylko tyle możesz.
    Raczej sama nie zdiagnozujesz usterki czujnika ciśnienia, elektrozaworka, egru i być może kilku innych rzeczy.
    Mógł złapać błąd i wyświetla cały czas.
    Wizyta na warsztacie raczej jest tu niezbędna.
  • REKLAMA
  • #5 17319455
    myszkaagnieszka
    Poziom 7  
    Wyjęłam zawór EGR wyczyscilam trochę był brudny i nic to nie dało kontrolka dalej się świeci może ktoś jeszcze podpowie co może być przyczyną tego z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 17319491
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 17322215
    SabiK
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Bez podłączenia kompa będzie ciężko. Jeżeli nie świeci razem z kontrolką "sprężynka" świec to trochę zawęża listę podzespołów.
    Proponuję sprawdzić czujnik podciśnienia turbiny.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kontrolką "STOP" świecącą w Oplu Vivaro z 2003 roku. Po wymianie rozrządu i oleju w serwisie, kontrolka zaczęła się świecić, mimo że pojazd działa normalnie. Użytkownik nie ma możliwości powrotu do serwisu, a w międzyczasie sprawdził stan oleju i płynów. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie czujników, w tym czujnika ciśnienia, elektrozaworu oraz EGR, a także podłączenie do komputera w celu diagnozy. Użytkownik wyczyścił zawór EGR, ale problem nadal występuje. Wskazano, że bez diagnostyki komputerowej trudno będzie ustalić przyczynę.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA