logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ekspres do kawy DeLonghi ECAM23.460.B nie spienia mleka.

Rewiu 08 Lip 2018 20:46 5325 2
REKLAMA
  • #1 17318837
    Rewiu
    Poziom 2  
    Ocena: 6
    W ekspresie zostało wymienione sprzęgło spieniacza i nadal problem istnieje. Jeżeli ktoś wie co może jest zepsute to proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 17319216
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3337
    Rewiu napisał:
    ...Jezeli ktoś wie co może jest zepsute to proszę o pomoc.

Tego raczej nikt nie wie ;)
    Proponował bym sprawdzić szczelność grzałki, elektrozawor, wymienić pastę przy ntc..

A jaki był powód wymiany sprzęgła ?
    Ekspres nie zaciąga mleka , nie pompuje pary czy nie wytwarza jej ?
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • Pomocny post
    #3 17415915
    Oscar83
    Poziom 11  
    Ocena: 23
    Witam, podepnę się pod temat, u mnie w modelu 23.460B też występuje problem spieniania mleka, Wcale nie zaciąga. Przy innych modelach pisało że winne mogą być elektrozawory. Czy w tym modelu tak samo jak w modelu 23.450 wadliwe były elektrozawory i adapter? Czy takie same wkładali?
    Można jakoś sprawdzić poprawność działania elektrozaworów? Dolny mam 5961 i słyszę jak pstryka (głośno i wyraźnie) podczas pracy, a górny 6391 nie jestem pewny czy pstryka. Z tego co patrzyłem w trakcie działania to chyba górny powinien wytwarzać parę. Czy to są jeszcze te wadliwe elektrozawory czy już wkładane te poprawione? Nie widziałem żeby w ogóle parę wytwarzał no i nie zaciąga mleka? Czy winny jest górny zawór?
    Wszystkie rurki poodpinałem, przedmuchałem nie zauważyłem by coś było zatkane.

Wyciągnąłem sprzęgło spieniacza, czy od przodu ekspresu jak dmucham w sprzęgiełko to powinno rurką z drugiej strony wylatywać? Czy to sprzegiełko właśnie na takiej zasadzie działa że od elektrozaworu przelatuje a w drugą nie? Od rurki która wychodzi od elektrozaworu jak dmucham to ciężko ale daje radę troszkę przedmuchać.

Uszkodzony był górny elektrozawór, wymieniłem na nowy i ekspres działa.
REKLAMA