logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel - Zmieniarka Philips CDC3 widzi płytę ale nie chce jej odtworzyć

nikodex 10 Lip 2018 13:32 765 6
REKLAMA
  • #1 17321428
    nikodex
    Poziom 8  
    Ocena: 6
    Witam, w mojej Astrze G mam radio Philips CCRT700 i zmieniarkę CDC3. Po włożeniu płyty zmieniarka przeszukuje sloty i poprawnie znajduje płytę tyle że gdy zaczyna nią obracać przestaje po dosłownie sekundzie i później co jakiś czas robi dwa obroty i tak w kółko. Radio w ogóle nie reaguje gdy duszę przycisk CD. Na ekranie nic specjalnego się nie pokazuje. Dodam że zmieniarka od nowości prawie w ogóle nie była używana (z tego co wiem), próbowałem ją wyczyścić ale nie miałem czasu żeby ją całą rozkręcić.
    Czy jest szansa żeby jeszcze odżyła? Jeśli tak czego musiałbym spróbować?
  • REKLAMA
  • #2 17321460
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3923
    Witam. Laser do wyczyszczenia lub do wymiany w zmieniarce.
  • REKLAMA
  • #3 17327549
    nikodex
    Poziom 8  
    Tyle co dałem radę rozkręciłem, patyczkiem higienicznym wyczyściłem laser i nic... Chyba po prostu kupię radio z CD albo USB i dam sobie spokój.
  • REKLAMA
  • #4 17327557
    Pedros050
    Poziom 43  
    Do zmieniarki można więcej płyt wsadzić jak do radia. Gdybyś znał oznaczenie lasera mógłbyś wymienić jeśli byłby tańszy jak całe radio.
  • #5 17327598
    nikodex
    Poziom 8  
    Niby tak, ale sam nie dałbym rady. Muszę zanieść sprzęt do fachowca a nie wiem z jaką ceną on by mi wyskoczył
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 17327599
    Pedros050
    Poziom 43  
    To trzeba zanieść i niech ci zrobi wycenę jeśli będzie według ciebie za droga to zainwestujesz w nowe radio.
  • #7 17327640
    nikodex
    Poziom 8  
    No to tak zrobię. Dzięki za pomoc

Podsumowanie tematu

✨ W użytkowanej zmieniarce Philips CDC3 w samochodzie Opel Astra G występuje problem z odtwarzaniem płyt. Po włożeniu płyty, zmieniarka ją wykrywa, ale nie jest w stanie jej odtworzyć, co objawia się cyklicznymi obrotami bez efektu. Użytkownik próbował wyczyścić laser, jednak to nie przyniosło rezultatu. W dyskusji zasugerowano, że możliwa jest wymiana lasera, co może być tańszą alternatywą niż zakup nowego radia. Użytkownik rozważa oddanie sprzętu do fachowca w celu wyceny naprawy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA