logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

dell e6320 przyciski - naciskam jeden, reagują obydwa

jajen 13 Lip 2018 00:52 531 6
REKLAMA
  • #1 17326241
    jajen
    Poziom 17  
    Ocena: 1258
    Laptop jw. Problem jest taki, że jak naciskam przycisk w dolnym rzędzie nieważne czy lewy czy prawy to zawsze reagują dwa na raz. Rozebrałem , przedmuchałem . Było dobrze cały dzień i znowu to samo. Naciskam lewy a reaguje lewy i prawy. Naciskam prawy , reaguje prawy i lewy. No to znowu rozebrałem. Przeczyściłem, działa. Za dwa dni znowu to samo. Jakieś sugestie?
  • REKLAMA
  • #2 17326266
    adamegah
    Poziom 21  
    Ocena: 91
    Może jest coś złamane albo zużyte.Można wysłać zdjęcia?
  • REKLAMA
  • #3 17333825
    grzewoj
    Poziom 27  
    Ocena: 133
    Jeśli to przyciski klawiatury, to pewnie wilgoć się dostała i masz klawiaturę do wymiany. Sprawdzałeś czy na płycie nie ma śladów zalania?
  • REKLAMA
  • #5 17334005
    grzewoj
    Poziom 27  
    Ocena: 133
    Te przyciski są zrobione tak samo jak klawiatura - napylone ścieżki przewodzące, z czasem wycierają się, wrażliwe też na wilgoć.
  • Pomocny post
    #6 17334123
    g107r
    Poziom 41  
    Ocena: 985
    A touchpad dobrze działa ?
    Taśma ma 3 ścieżki ? Szukałbym przyczyn w touchpadzie w który wpięte są taśmą te klawisze. Może puszcza lut gniazda od wspólnego pinu ?
    U mnie wychodzi że to ten
    dell e6320 przyciski - naciskam jeden, reagują obydwa

Jak się przypatrzeć, to taśma się rusza wraz z wciskaniem lewego klawisza. Może być i ona.
  • REKLAMA
  • #7 17337336
    jajen
    Poziom 17  
    Ocena: 1258
    Dzięki za odzew i fotkę. Touchpad działa bezbłędnie. Górne przyciski też. Czyściłem tą taśmę w miejscu styku izopropanolem ale nic nie dało. U mnie siedzi mocno i nie widzę żeby się ruszała. Kupiłem u Czechów nową górną pokrywę wraz z touchpadem i przyciskami . W sumie mam pękniętą, a koszt to 70 zł. Wymienię całość. W wolnej chwili powalcz ze starą i dam znać.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z przyciskami touchpada w laptopie Dell E6320, które reagują na naciśnięcie jednego klawisza, aktywując jednocześnie drugi. Po rozebraniu i czyszczeniu urządzenia problem ustępuje na krótko, a następnie powraca. Użytkownik wyklucza zalanie, sugerując, że przyczyna może leżeć w uszkodzonej taśmie łączącej przyciski z płytą główną. W odpowiedziach zasugerowano wymianę klawiatury lub touchpada, a użytkownik zdecydował się na zakup nowej górnej pokrywy z touchpadem i przyciskami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA