Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamcierpliwosci123 napisał:Tylko jedno , bo regulujesz nakrętką z tyłu na wrzecionie . Łożyska walisz w wewnętrzną bieżnię , i tak już złom .One mogą przenosić siłę osiową w jednym kierunku, to daje 4 możliwe ich ustawienia.
Fobos319 napisał:Jak łożyska będą wciśnięte we "wrzeciennik" montując wrzeciono odbijesz kulki na bieżniach przedniego łożyska . Montujesz przednie łożysko na wrzecionie pobijając pierścień wewnętrzny (dobrze do tego użyć tuleji -rury o fi wewnętrznym 20+ ) . następnie montujesz wrzeciono z przednim łożyskiem używając przedniej pokrywki i dobierając śruby o odpowiedniej długości . NO i teraz zaczynają się schody -montaż tylnego łożyska . Musisz odpowiednio podeprzeć wrzeciono z przodu , żeby nie rozlazło się przednie łożysko . Tylne musisz pędzić najwpierw pierścień zewnętrzny , delikatnie za nim wewnętrzny . Nie możesz ciągnąc nakrętką całości , bo zostaną ślady na bieżniach . Powodzenia.Nowe łożyska wciśnij przy pomocy starych za pomocą 2 profili i 1 gwintsztagi (pręta gwintowanego m8 lub m10) w moim temacie jest zdjęcie jak wciskam łożyska.
Prosta, tania i skuteczna metoda.
cierpliwosci123 napisał:Łożysko 7204 B jakieś "firmienne ", oczywiście za rozsądną cenę do kilkudziesięciu PLN. Zuch , to nie jest wrzeciono szlifierskie, żeby pakować setki , a nawet tysiące złotych w łożyska precyzyjne parowane. Jestem zwolennikiem łożysk zamkniętych n.p 6204 2RS lub ZZ , ale ceny 7204 b 2RZ zwalają z nóg . wybrałbym 7204 B otwarte. PozdrawiamMa znaczenie jakie łożyska 7204 wybiorę? Jest ich od groma w różnych cenach.
cierpliwosci123 napisał:I to jest prawda.(Czytałem zamieszczoną instrukcję kasowania luzu). Kasowanie luzu na łożyskach kulkowych zwykłych? NO, niby można. Osiowy się skasuje, ale co z dokładnością promieniową? Łożyska skośne mają inny kształt bieżni.Tylko, że jedna ze Szkół, nie pomnę Falenicka czy Otwocka, (w każdym przypadku występują przynajmniej dwie Szkoły )
Fobos319 napisał:
Fabrycznie pracowal bez możliwości kasowania luzu