Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Sklep ElwronSklep Elwron
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[Rozwiązano] Toshiba 32W3433DG - brak podświetlenia matrycy

13 Lip 2018 09:27 1692 9
  • Poziom 24  
    Witam. Toshiba 32W3433DG, trafia do naprawy z koniecznością naprawy podświetlenia matrycy VES315WNDS-01. Wymieniłem obie listwy na nowe, ale podświetlenia nadal brak. Na złączu CN101 zasilacza 17IPS11, mam tylko 3,5V. Idąc dalej, za diodą D107 i na C131 jest 24,0V. Kontroler U103 na nóżce 15, zasilanie 12V. Natomiast na C101 / 68mF400V jest tylko 310V. Jak dalej do tego podejść, aby uniknąć generowania dalszych kosztów?
    Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
  • Sklep ElwronSklep Elwron
  • Sklep ElwronSklep Elwron
  • Poziom 24  
    Dwie nowe listwy Vestel 30077640 z renomowanej firmy. Nie błysną nawet, bo nie mają zasilania.
  • Pomocny post
    Spec od monitorów
    Zgodnie z ost. foto. masz model 23110481 - 17IPS11 - 300413-R4
    czyli rew.4 tego PSU
    SM pod R4 masz w zał.

    __________________________
    np. popatrz jak prawidłowo opisac ten PSU
    Link

    Cytat:
    Toshiba 32D3454DB, 32W1333DB + others
    Part Number(s) 17IPS11
    Manufacturers Part No(s) 23110481
    Screen Number(s) VES315WNDS-01

    LED driver MP3394S
  • Moderator TV
    Piasecki Bogusław napisał:
    zasilacza 17IPAS11, [...] C101 / 68mF400V

    Na pewno nie taki zasilacz i nie taka pojemność. 68 milifaradów na 400V by się tam nie zmieścił.
    Są dostępne symbole, w tym równieź µ, więc trzeba ich uźywać. Zwłaszcza z takim stażem na Forum. :-?
  • Poziom 24  
    Faktycznie, to nie ten zasilacz, powinien być 17IPS11. Przez przypadek, dodałem jedną literkę, ale już poprawione. Główny elektrolit to 68 mikrofaradów i nie wiem jak to napisać z klawiatury...
  • Moderator TV
    Pod ramką, w której piszesz tekst, jest m.in. opcja "Ω Dodaj symbol".
  • Pomocny post
    Poziom 43  
    Ale on pisze z "szybkiej odpowiedzi". ;)

    Bogusław, kliknij "pisownia".
    Piasecki Bogusław napisał:
    Natomiast na C101 / 68mF400V jest tylko 310V.

    Tylko??
    A ile niby być powinno? ;)
    Piasecki Bogusław napisał:
    na C131 jest 24,0V. Kontroler U103 na nóżce 15, zasilanie 12V. Natomiast na C101 / 68mF400V jest tylko 310V. Jak dalej do tego podejść, aby uniknąć generowania dalszych kosztów?

    Wymienić MP3394, a najpierw sprawdzić, czy przychodzi enable. ;)
    O sprawdzeniu Q103, i czy w ogóle te 24 V tam docierają, ani się gadać nie chce.
  • Poziom 24  
    Wielkie podziękowania i ukłon w stronę kolegów "lisek" i "mirex". Dobre sugestie i trafione w usterkę. Wymieniłem LED driver MP3394S i wszystko działa.