logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

- Przywrócenie zakładek firefox

xyolandi 13 Lip 2018 19:02 5715 2
REKLAMA
  • #1 17327416
    xyolandi
    Poziom 1  
    Witam
    Posiadam windows 10. Zresetowałam ustawienia do stanu początkowego z opcją usunięcia wszystkich plików osobistych, aplikacji i ustawień. O ile wszystkie potrzebne pliki sobie przegrałam, tak zapomniałam o skopiowaniu folderu z profilem Mozilla firefox. Po pobraniu tej przeglądarki i zalogowaniu się na swoje konto utraciłam wszystkie zakładki i całą historię. Synchronizacja nic nie daje.
    Czy da się jakoś to odzyskać? Czy ewentualnie dałoby sie odzyskać utracony folder z profilem firefoxa za pomocą jakiegoś programu po takim restarcie systemu?
  • REKLAMA
  • #2 17328643
    damkon
    Poziom 15  
    Ocena: 73
    Spróbuj może tak-->>Kliknij na belce na górze Zakładki-->Wyświetl wszystkie zakładki-->>importowanie i kopie zapasowe-->>Przywróć

Jak tam nic nie będzie do wyboru to twoje zakładki przepadły.

Zajrzyj również tutaj
    https://support.mozilla.org/en-US/questions/1069491
  • #3 17344125
    Ramiro Roberto
    Poziom 14  
    Ocena: 28
    Jeżeli nie przeprowadzałeś synchronizacji przed reset Firefoxa, to po resecie synchronizacja nic nie da. Synchronizację przeprowadza się po to by w chmurze zapisać konfigurację przeglądarki i zawartość profilu. Jeżeli nigdy nie robiłeś synchronizacji, to twoja chmura w Firefox jest pusta. Jeżeli robiłeś synchronizację, to zaloguj się na konto na którym tą synchronizację robiłeś i wszystko zostaną przywrócone wszystkie ustawienia, a w tym zakładki.

Ta porada:
    Cytat:
    Spróbuj może tak-->>Kliknij na belce na górze Zakładki-->Wyświetl wszystkie zakładki-->>importowanie i kopie zapasowe-->>Przywróć

Zadziała tylko przed zresetowanie, bo resetowanie usuwa również wszystkie kopie zapasowe zakładek. Taka kopia zakładek znajduje się w lokalizacji:
    Kod: Text
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

Jedynym rozwiązaniem byłoby przeszukanie dysku pod kontem usuniętych plików za pomocą jakiegoś programu służącego do tego celu, np. Recuva. Musiałbyś właśnie przeszukać podaną wyżej lokalizację wyszukując pliki typu *.jsonlz4. Małe szanse, że to odzyskasz.
REKLAMA