logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka Beko RCNA365E30ZX - po zamknięciu drzwi lodówka bulgocze

koles75 19 Lip 2018 17:23 19131 6
REKLAMA
  • #1 17338508
    koles75
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Mam taki problem, że jak zamykam drzwi lodówki to ona przez chwilę bulgocze, tak jest za każdym razem. :(
    Natomiast przy zamykaniu drzwi od zamrażalnika nic takiego się nie dzieje.
    Czy ktoś z was miał taki problem??
  • REKLAMA
  • #2 17338972
    Budrick
    Poziom 17  
    Ocena: 100
    Hmmm zależy jakie to bulgotanie.... Ale miałem przypadki że spowodowane to było przewożenie prześwit rurki odplywowej skroplin z parownika chłodziarki.
  • REKLAMA
  • #3 17339007
    koles75
    Poziom 2  
    Jestem to w stanie sam usunąć czy trzeba wzywać serwis?
  • #4 17339010
    kierbedz4
    Poziom 36  
    Ocena: 1006
    Przeczyść rurkę odpływową która jest zamontowana w dolnej części chłodziarki i jej koniec jest usytowany w naczyniu plastykowym zabudowanym na agregacie sprężarki.Do udrożnienia tego wężyka można użyć linki od motogodzin ciągnika lub odcinka przewodu elektrycznego.
  • REKLAMA
  • #5 17339045
    Budrick
    Poziom 17  
    Ocena: 100
    Odpływ może być za panelem
  • REKLAMA
  • #6 17339428
    koles75
    Poziom 2  
    Dzięki sprawdzę to :)
    Żonka stwierdziła też że nie minęło dwa lata od zakupu więc jeszcze gwarancja powinna być
    Więc muszę poszukać paragonu to wtedy serwis wezwę bo po co mam sam grzebać
  • #7 17343478
    kierbedz4
    Poziom 36  
    Ocena: 1006
    Nikt Ci nie karze grzebać w poszczególnych elementach lodówki. Wystarczy jak udrożnisz ten wężyk stanowiący spływ wody z rynienki poprzez ww wężyk do zbiorniczka znajdującego się na obudowie sprężarki. Zapewne ta czynność nie wchodzi w zakres gwarancyjny. Pochwal się na jaką kwotę serwis wystawi Ci fakturę. Ta czynność nie zabiera mi więcej czasu niż około 5 min.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z lodówką Beko RCNA365E30ZX, która bulgocze po zamknięciu drzwi, podczas gdy zamrażalnik nie wykazuje takich objawów. Odpowiedzi sugerują, że bulgotanie może być spowodowane zatorami w rurce odpływowej skroplin. Użytkownik otrzymuje porady dotyczące udrożnienia rurki, która znajduje się w dolnej części chłodziarki, oraz wskazówki, że czynność ta jest prosta i nie powinna wpływać na gwarancję. Użytkownik rozważa wezwanie serwisu, ponieważ lodówka jest jeszcze na gwarancji.
REKLAMA