logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy Eryk T20s obsługuje komendy AT do komunikacji z mikrokontrolerem?

waski78 25 Sie 2005 15:45 805 3
REKLAMA
  • #1 1763378
    waski78
    Poziom 20  
    Ocena: 89
    Chciałbym przyłączyć do mikrokontrolera atmega8 Eryka T20s i aby uniknąć problemów jakie miałem poprzednio (chciałem przyłączyć Siemens`a C25, męczyłem się miesiąc i dopiero wtedy ktoś życzliwy oświecił mnie, że on nie mam modemu AT i nie ma możliwości komunikacji tego fona z prockiem) mam więc na początek kilka pytań:

- czy ten Eryk (T20s) ma modem AT umożliwiający komunikację z nim za pomocą komend AT ?
    - jaki poziom napięć musi być aby komunikacja przebiegała prawidłowo ( w T10 jest to 5 V a w siemensach to ok 3V)
    - z jaką prędkością odbywa się komunikacja ? - 9600 czy 19200 ???
    - czy na którymś złączu Tx lub Rx powinno być napięcie (mierzyłem i nie stwierdzono a wiem, że w siemensie na Tx jest ok 3V) ???
    - mam spis komend AT do T28 - czy będą pasowały do T20s?? (choć to będę mógł sam później sprawdzić;-))
  • REKLAMA
  • #2 1765405
    waski78
    Poziom 20  
    Czy naprawdę zadałem tak trudne pytanie ???
  • REKLAMA
  • #3 1766045
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 101
    http://www.ericsson.tap.pl/index.html ..popytaj ew tu.
    widocznie nikt z czytających nie robił tego.T20 ma większa pamięć od T28 i reszta powinna pasować.Tak sądzę ale nie wiem tego na pewno.Pytanie może i proste ale by dać pewną odpowiedz to trzeba trochę posiedziec w necie a tego za Ciebie nikt raczej nie zrobi.
  • #4 1766225
    waski78
    Poziom 20  
    Własnie dlatego, że długo siedziałem w necie i niczego nie znalazłem (oprócz pełnej instrukcji obsługiw pdf) to zadałem pytanie właśnie tutaj licząc,że na tym forum znajdzie sie ktoś kto z tym modelem miał do czynienia. Dzięki za podpowiedź (choć częściową) ;-)
REKLAMA