Chciałbym przyłączyć do mikrokontrolera atmega8 Eryka T20s i aby uniknąć problemów jakie miałem poprzednio (chciałem przyłączyć Siemens`a C25, męczyłem się miesiąc i dopiero wtedy ktoś życzliwy oświecił mnie, że on nie mam modemu AT i nie ma możliwości komunikacji tego fona z prockiem) mam więc na początek kilka pytań:
- czy ten Eryk (T20s) ma modem AT umożliwiający komunikację z nim za pomocą komend AT ?
- jaki poziom napięć musi być aby komunikacja przebiegała prawidłowo ( w T10 jest to 5 V a w siemensach to ok 3V)
- z jaką prędkością odbywa się komunikacja ? - 9600 czy 19200 ???
- czy na którymś złączu Tx lub Rx powinno być napięcie (mierzyłem i nie stwierdzono a wiem, że w siemensie na Tx jest ok 3V) ???
- mam spis komend AT do T28 - czy będą pasowały do T20s?? (choć to będę mógł sam później sprawdzić
)
- czy ten Eryk (T20s) ma modem AT umożliwiający komunikację z nim za pomocą komend AT ?
- jaki poziom napięć musi być aby komunikacja przebiegała prawidłowo ( w T10 jest to 5 V a w siemensach to ok 3V)
- z jaką prędkością odbywa się komunikacja ? - 9600 czy 19200 ???
- czy na którymś złączu Tx lub Rx powinno być napięcie (mierzyłem i nie stwierdzono a wiem, że w siemensie na Tx jest ok 3V) ???
- mam spis komend AT do T28 - czy będą pasowały do T20s?? (choć to będę mógł sam później sprawdzić