logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

"Zmartwychwstały" wyświetlacz w smartfonie Samsung Galaxy S5

Ethan Ring 01 Sie 2018 23:04 837 6
REKLAMA
  • #1 17362102
    Ethan Ring
    Poziom 7  
    Witam! Kupiłem używany telefon. Po włączeniu działał normalnie. Wyłączyłem go i schowałem do szuflady, żeby spresonalizować go za kilka dni. Kilka dni później jednak nie działał wyświetlacz (podświetlone klawisze funkcyjne, reaguje na dotyk, ale ekran kompletnie czarny). Trwało to przez kilka dni. W serwisie usłyszałem, że padł wyświetlacz. Po kolejnych kilku dniach postanowiłem go odesłać, jednak okazało się, że... wyświetlacz działa jak gdyby nigdy nic.
    Teraz zastanawiam się, czy go zwrócić, obawiam się bowiem występowania podobnego problemu w przyszłości.
    Czy ktoś spotkał się może z podobnym zjawiskiem?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17364552
    bogdan2491
    Poziom 22  
    Ocena: 96
    Na 99% odkleja się taśma łącząca wyświetlacz z płytą główną. Na tyle samo procent obstawiam że usterka będzie się pojawiać częściej i sytuacja będzie się pogarszać.
  • REKLAMA
  • #3 17365089
    Ethan Ring
    Poziom 7  
    Dzięki za odpowiedź. A nie da się jej podkleić w serwisie?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 17365235
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 465
    Da się. Czasami w s5 wystarczy wspiąć i wypiąć.
  • REKLAMA
  • #5 17365431
    Ethan Ring
    Poziom 7  
    Ale dopóki nie gaśnie (a póki co, była to tylko jednorazowa sytuacja), nic nie robić, tylko poczekać, aż problem się powtórzy?
  • Pomocny post
    #6 17386774
    bogdan2491
    Poziom 22  
    Ocena: 96
    Skoro masz możliwość zwrotu to ja bym zwracał, bo jeśli to kwestia połączenia między wyświetlaczem a taśmą, a nie połączenia taśmy z płytą główną to wpakujesz się w koszty, chyba że masz jakąś gwarancję i możesz spokojnie poczekać aż problem się powtórzy.
  • #7 17388077
    Ethan Ring
    Poziom 7  
    Dzięki za odpowiedź. Dostałem propozycję półrocznej gwarancji, więc przystałem na nią. Póki co, telefon działa bez zarzutu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z wyświetlaczem w smartfonie Samsung Galaxy S5, który początkowo działał, ale po kilku dniach przestał wyświetlać obraz, mimo że klawisze funkcyjne reagowały na dotyk. Po wizycie w serwisie stwierdzono uszkodzenie wyświetlacza, jednak po kilku dniach ekran zaczął działać ponownie. Użytkownik zastanawiał się nad zwrotem telefonu z obawy przed powtarzającą się usterką. Odpowiedzi sugerowały, że problem może wynikać z odklejania się taśmy łączącej wyświetlacz z płytą główną, co może prowadzić do dalszych usterek. Użytkownik otrzymał propozycję półrocznej gwarancji i zdecydował się na nią, ponieważ telefon obecnie działa bez zarzutu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA