logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Myjka Lavor - problem z ciśnieniem w dyszy regulowanej

Marynarz43 04 Sie 2018 09:30 3558 6
REKLAMA
  • #1 17365740
    Marynarz43
    Poziom 1  
    Witam, szukalem ale nie znalazłem. Mam problem z dyszą regulowaną myjki Lavor.
    Myłem w kwietniu jak przyszła myjka taras i polbruk wszystko bylo ok do momentu jak wczoraj chcialem wyprać dywany. Chwilę tylko było ciśnienie potem nic i za jakiś czas znów na 2 sek jest cisnienie. Nie mam pojecia ja i czy ja wyczyścić i rozebrać w zalaczeniu zdjęcie.
    Z góry dziękuję za pomoc.
    Myjka Lavor - problem z ciśnieniem w dyszy regulowanejMyjka Lavor - problem z ciśnieniem w dyszy regulowanej
  • REKLAMA
  • #2 17874364
    realac
    Poziom 2  
    udało się rozwiazać problem z dysza?
    mam identycznie taki sam problem.
  • REKLAMA
  • #3 17877958
    HEINEKEN22
    Poziom 13  
    Ocena: 21
    Na innych dyszach jest ok? Jeśli tak to najprawdopodobniej ta się czymś przytkała. W komplecie powinieneś mieć taki cienki drucik do przetykania. Spróbuj.
  • REKLAMA
  • #4 17879464
    realac
    Poziom 2  
    próbowałem przetykać cienkim drucikiem, ale nadal daleko od optymalnego działania. hmm zalałem to wd40 może to jakiś nalot rdzy. dysza turbo działa bez zarzutów. Natomiast dysza do podawnia chemi też pracuje na bardzo niskim ciśnieniu, czy tak ma być?
  • #5 17879994
    HEINEKEN22
    Poziom 13  
    Skoro turbo działa bez zarzutów to wina leży po stronie dyszy. U mnie dysza od chemii pracuje na niskim ciśnieniu, tak ma być.
  • REKLAMA
  • #6 17880512
    realac
    Poziom 2  
    pokombinuję jeszcze z ta dysza, spróbuję jeszcze przetykać drucikiem, kiedy próbuję w nia dmuchać niestety nie da rady. Wnioskuję, że coś w niej jest. Spróbuje jeszcze strumieniem powietrza pod wysokim ciśnieniem \kompresorem\.
  • #7 17880822
    HEINEKEN22
    Poziom 13  
    A działa regulacja strumienia wody? Może tu tkwi problem.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z regulowaną dyszą myjki Lavor, która po krótkim czasie pracy przestaje generować ciśnienie. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że przyczyną może być zatykanie dyszy, co można sprawdzić za pomocą dołączonego drucika do przetykania. Użytkownik próbował przetykać dyszę, ale nie uzyskał zadowalających rezultatów, a także zastosował WD-40 w obawie przed rdzą. Dysza turbo działa poprawnie, a dysza do podawania chemii również pracuje na niskim ciśnieniu, co jest normalne. Uczestnicy radzą, aby sprawdzić regulację strumienia wody oraz spróbować użyć sprężonego powietrza do oczyszczenia dyszy.
REKLAMA