Witam
Problem dotyczy płyty, jak w temacie. Problem powstał nagle, płyte mam 4 lata i przed kikoma dniami komputer przestał się uruchamiać. Z opisu córki wynika, że za pierwszym razem pojawił się jeszcze ekran z komunikatem ,że windows chce coś jeszcze naprawić
, ale kiedy ruszyła myszką komuter się wyłączył. Kiedy włączyłem go ponownie na wyświetlaczu Qcode na płycie dochodziło do 58 i następował restart trwało to ok 10sek czas spadał do momentu 2 sek i ponownego restartu na Qcode już tylko 00. Sprawdziłem swój procesor i zasilacz na innym komputerze i działają.Wsadziłem do swojego procesor i zasilacz kolegi i efekt ten sam tzn. włącza się i wyłącza po ok 2sek. Wgrałem nowy Bios ze strony Asusa przez PenDrina i gniazdo FlashBios znajdujące się na płycie i dalej nic. Słyszałem jeszcze, że można baterię Biosu wyciągnąć ale nie potrafię jej zlokalizować
.Wydaje mi się, że może sekcja zasilania płyty padła, ale to tylko przypuszczenia laika w tym temacie:).
Z góry dzięki, za wszystkie propozycje co jeszcze mogę zrobić, czy zostaje tylko serwis.
Problem dotyczy płyty, jak w temacie. Problem powstał nagle, płyte mam 4 lata i przed kikoma dniami komputer przestał się uruchamiać. Z opisu córki wynika, że za pierwszym razem pojawił się jeszcze ekran z komunikatem ,że windows chce coś jeszcze naprawić
Z góry dzięki, za wszystkie propozycje co jeszcze mogę zrobić, czy zostaje tylko serwis.