logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ekspres AEG CG6400 nie pobiera wody po wymianie grzałki - co robić?

kodin 07 Sie 2018 08:20 1392 2
REKLAMA
  • #1 17370688
    kodin
    Poziom 10  
    Witam serdecznie.
    Mamy od wielu lat wspomniany ekspres. Kilka lat temu mieliśmy problem z grzałką a jako, że mega droga to ekspres od 4 lat leżał nie używany.
    Niedawno nabyłem grzałkę która ma wyjścia na 5mm a nie na 6, ale dorobiłem uszczelki i chyba jest ok.

Myślałem, że będzie chodzić, ale okazuje się, że nie pobiera wody. Nie dochodzi nawet do pompy. Na dobrą sprawę wpda nie wykazuje żadnego ruchu. Pompa wg mnie jest ok. Znaczy stuka a czy pompuje.? Słyszałem cos o elektrozaworze za pompą. Owszem jest taki, ale nie wiem czy ma to związek i jak go sprawdzić?.
    Nie wiem co może być przyczyną. Czy coś jest zapchane, czy jakaś nieszczelność może sprawić, że nie odbywa się, żaden ruch wody?

Dziękuję i pozdrawiam
    Konrad
  • REKLAMA
  • #2 17371841
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3334
    Jak stal 4 lata to musisz mu pomóc popchnac wodę..
    W momencie kiedy uruchamia pompę podpiąć strzykawke z wodą i pomóc jej ruszyć. - może wymagać pewnej siły.
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • #3 17372540
    kodin
    Poziom 10  
    Bardzo dziękuję za informację.
    Wczoraj właśnie jeszcze doczytałem tu na forum, że może właśnie trzeba pomóc by zaskoczył. Tak właśnie zrobiłem i bingo. Co prawda wyszedł przeciek na grzałce (bo ją wymieniałem - była na wylocie na 6mm a teraz kupiłem na 5mm), ale z tym to sobie jakoś poradzę.

Jeszcze raz bardzo dziękuję.
    Pozdr
REKLAMA