logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Kupię] Oscyloskop cyfrowy Rigol DS1054Z z odblokowanymi opcjami

neurosurg 13 Sie 2018 10:59 903 7
REKLAMA
  • #1 17381879
    neurosurg
    Poziom 9  
    Ocena: 57
    Witam,
    jak w temacie kupię używany/nowy oscyloskop Rigol DS1054Z z odblokowanymi opcjami, które są w wersji Trial czyli,
    Trigger, Decoder, Mem etc.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 17382002
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 17382040
    neurosurg
    Poziom 9  
    Mam taki który po zmianach firmware, po wgrywaniu opcji osobno dalej krzyczy Invalid Licence! Tak więc pozbywam się go i kupuje inny. Widać ma jakąś wadę. Nie wiem.
  • REKLAMA
  • #4 17382104
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 17382171
    neurosurg
    Poziom 9  
    Wiesz co pomyślę dam znać, bo może zostawie go jako taki wyjazdowy bo mam kilka oscyloskopow i tak myslalem ze by ten dołozyc do torby z miernikami ktora zabieram z oddzialna walizka narzedziowa jak ide cos zrobic komus.

Myślę, że mogę trochę opóścić, nowy soft ma, chodzi dobrze, tylko zostały 2 h opcjii.
    A ile byś dał może tak? :D za taki co naprawde nie chce uczciwie mówie wejść kod. juz to robię z kilkadziesiąt razi podchodzilem wiele razy do tematu.
  • #6 17382180
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 17382274
    neurosurg
    Poziom 9  
    Czekaj SN brałęm z oscyloskopu z opcji. Ale na naklejce chyba jest ten sam. Sprawdzę. On jest niewiele używany, ale 2 zawsze można mieć więc jak reflektujesz to można potargować pomyśleć :D

Dodano po 5 [minuty]:

Niestety .... pudło na pudełku jak i na karcie GW oraz fakturze jest ten sam nr sn co w oscyloskopie :(

Dodano po 3 [minuty]:

Pobrałem Twój soft wgram, ale na razie mam zablokowaną możliwość wpisywania na 12 godzin :/ eh...
  • #8 17384953
    sundayman
    Poziom 26  
    Ocena: 403
    Tu ktoś zgłaszał podobny problem (invalid license)

https://www.eevblog.com/forum/testgear/new-rigol-ds1054z-oscilloscope/1375/

porada z forum :

"Do NOT use the DSFR option, since it includes the 500µV/div (which does not work on the DS1000Z series). Use the DSER option instead."

Może też to popełniłeś ?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje oscyloskopu cyfrowego Rigol DS1054Z z odblokowanymi opcjami, takimi jak Trigger, Decoder i Mem. W dyskusji poruszono kwestie związane z odblokowaniem tych funkcji, a także problemy z licencją, które mogą występować po aktualizacji oprogramowania. Inni uczestnicy sugerują, że oscyloskop można odblokować samodzielnie, a także wskazują na możliwość serwisowania urządzenia. Pojawiły się również pytania dotyczące stanu technicznego oscyloskopu oraz jego ceny.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA