logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Automapa v6.24 mapa pl 1802 - Jak zaktualizować mapę z wersji PL 1802 do 1806?

Steve4 15 Sie 2018 19:39 6855 2
REKLAMA
  • #1 17386227
    Steve4
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Stara nawigacja NAVIA 2008 z Win CE 5.0 na pokładzie i wgraną Automapą obsługiwaną poprzez wbudowany czytnik kart SD. Zawsze aktualizacje wykonuję poprzez pełną reinstalację nowej wersji Automapy na karcie SD włożonej do czytnika w laptopie z systemem windows (bez udziału nawigacji). Wiem, że jest też sposób aby zaktualizować tylko samą mapę bez pełnej ponownej instalacji programu i mapy i wprowadzania wszystkich ustawień. Obecnie posiadam w nawigacji wersję Automapa windows wer. 6.24 z mapą polski wer. 1802 i chciałbym zaktualizować z posiadanej pełnej najnowszej instalki też w wersji programu 6.24 z mapą Polski 1806 tylko samą mapę. Ponoć podmienia się tylko jakiś katalog z plikami z mapą i wszystko działa bez instalacji od początku i wprowadzania wszystkich ustawień. Czy ktoś wie, jak to zrobić? Wersja programu w nawigacji jak i w posiadanej instalce - aktualizacji jest taka sama - 6.24 zmienia się tylko wersja mapy polski z posiadanej 1802 na 1806.
  • REKLAMA
  • #2 17386261
    ta_tar
    Poziom 41  
    Ocena: 2052
    Nie wiem jak ty to chciałbyś zrobić. Jak pobieram aktualną mapę (obecnie to 1806) to pobieram plik .exe.
    Kiedyś chciałem zainstalować już starą mapę z pliku exe na komputerze to podczas instalacji program stwierdził że ta licencja jest na moją nawigację (mam NavRoad) i nie pozwolił instalować.
  • #3 17386400
    wojtek1234321
    Poziom 36  
    Ocena: 1133
    Steve4 napisał:
    Zawsze aktualizacje wykonuję poprzez pełną reinstalację nowej wersji Automapy na karcie SD włożonej do czytnika w laptopie z systemem windows (bez udziału nawigacji).
    Steve4 napisał:
    Obecnie posiadam w nawigacji wersję Automapa windows wer. 6.24 z mapą polski wer. 1802 i chciałbym zaktualizować z posiadanej pełnej najnowszej instalki też w wersji programu 6.24 z mapą Polski 1806 tylko samą mapę.

Po prostu rób tak jak robiłeś to poprzednio, tylko nie rób "czystej" instalacji tylko uaktualnij zainstalowaną na karcie AutoMapę, czyli karta SD z zainstalowaną AM do czytnika w komputerze. Następnie uruchom na komputerze plik instalacyjny AutoMapy, zaktualizuj poprzednią instalację i gotowe. Wszystko zostanie tak jak miałeś poustawiane. Od kilku wersji map program pozostaje ten sam (6.24) i podczas aktualizacji nic się nie zmienia w programie (po prostu go nie aktualizuje, pozostaje to co było, bo nie ma żadnych zmian w programie). Aktualizowane są tylko mapy. No chyba że byś chciał coś "dołożyć", to czego poprzednio nie instalowałeś (np. dodatkowe głosy, języki) to wtedy zaznaczasz tylko odpowiednie opcje i instalator zrobi swoje, ale ustawienia programu który masz zainstalowany na karcie SD zostaną takie jakie były. Jedna zasada, nie instaluj "na czysto" po formacie karty, tylko uaktualnij już zainstalowany program i mapy.
REKLAMA