logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Iphone 5S - Czarny ekran, ładuje się Itunes go widzi

Liiimit 17 Sie 2018 14:06 2001 7
REKLAMA
  • #1 17389171
    Liiimit
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam serdecznie.
    Mam pewien problem z Iphone 5S. Jakiś rok temu iphone został zalany. Znajoma oddała go do serwisu pewnego, gdzie nic nie zrobili praktycznie rozkręcili go, oddali w częściach niekompletny, taki jak widoczny jest na zdjęciach. Brakuje mu kilka blaszek. W dniu dzisiejszym postanowiłem iż zajmę się tym telefonem, a może się uda go jakoś uratować, nic nie zaszkodzi już temu telefonowi. Podłączyłem do ładowania i po jakiś 15 minutach nagle zaczął wydawać dźwięki jak na filmiku załączonym i tak w kółko co 5 sekund, jak jest włączony. Jest to prawdopodobnie dźwięk taki jak podłącza się kabel ładowania do iphone. Ekran jest czarny, nic nie widać na nim, w załączniku zdjęcie (nie wiem do przedstawia ta czerwona kropka, czy ona ma za zadanie poinformować iż ekran jest zalany i nadaje się do wyrzucenia). Itunes wykyrwa Iphone, lecz jest zablokowany, a tylko przez Iphone można go odblokować. Jeżeli ktoś wie co mogę kupić, lub zrobić by telefon działał normalnie będę wdzięczny!
    Dodam jeszcze że od momentu wpięcia do kontaktu ładowarki, ładowanie zaczyna się tak od 10-15 min, dopiero wtedy telefon zaskakuje.
    Pozdrawiam!

Iphone 5S - Czarny ekran, ładuje się Itunes go widziIphone 5S - Czarny ekran, ładuje się Itunes go widzi
    Filmik https://www38.zippyshare.com/v/QMuGavyN/file.html
  • REKLAMA
  • #2 17389219
    himen111
    Poziom 12  
    Ocena: 69
    Witam musisz sprawdzić pod mikroskopem złącze lcd i najlepiej podstaw do sprawdzenia inny wyświetlacz
  • REKLAMA
  • #3 17389226
    gold-game
    Poziom 21  
    Ocena: 153
    Możesz mieć uszkodzony wyświetlacz, lub jego złącze na płycie głównej. Dźwięk ładowania, to dobry znak. Rozłącza, bo może jest uszkodzone złącze, może zwarcie na płycie w wyniku zalania. Na początek gruntowne czyszczenie w IPA cleaner, później suszenie hot-air i wtedy coś sprawdzaj.
  • #4 17389228
    Liiimit
    Poziom 9  
    himen111 napisał:
    Witam musisz sprawdzić pod mikroskopem złącze lcd i najlepiej podstaw do sprawdzenia inny wyświetlacz

Myślisz że to by był tylko ekran? A co dokładniej jakby był uszkodzony, jakiś kolor by tam był? Musiałbym zakupić gdzieś ekran żeby sprawdzić, ponieważ nie mam dodatkowego. A z płyta główna wszystko okej by było?
  • REKLAMA
  • #5 17389296
    himen111
    Poziom 12  
    Ocena: 69
    Najlepiej mieć jakiś na podmianę i od tego trzeba zacząć wtedy będzie wiadomo co dalej robić, ogólnie iphony zalane ciężko zrobić i jak są mocno zalane to trzeba przecinać blaszki ekranujące części na płycie głównej i wtedy do wanienki ultradźwiękowej na kilka godzin, tak jak wcześniej pisałem warto pod mikroskopem dobrze obejrzeć złącze lcd czy korozja nie zżarła ścieżek
  • REKLAMA
  • #6 17389900
    Liiimit
    Poziom 9  
    himen111 napisał:
    Najlepiej mieć jakiś na podmianę i od tego trzeba zacząć wtedy będzie wiadomo co dalej robić, ogólnie iphony zalane ciężko zrobić i jak są mocno zalane to trzeba przecinać blaszki ekranujące części na płycie głównej i wtedy do wanienki ultradźwiękowej na kilka godzin, tak jak wcześniej pisałem warto pod mikroskopem dobrze obejrzeć złącze lcd czy korozja nie zżarła ścieżek

Okej zajmę się tym, zastanawiam się nad tym wejściem do ładowania, bo jak podłączam to ten dźwięk co 5 sekund jakbym odpinał i wkładał kabel z powrotem a cały czas jest podłączony, czy nie wystarczy wymienić taśmy z gniazdem lightening zamiast płyty
  • #7 17390282
    RafalB

Poziom 28  
    Ocena: 221
    Wykręć płytę i zobacz po drugiej stronie jak to wygląda? Pod układem WiFi jest zasilanie LCD i Backlight, zwróć uwage na elementy w tym rejonie.
    Konto firmowe:
    iFixThis
    Łowmiańskiego 18, Poznań, 60-685 | Tel.: 516XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.instagram.com/ifixthis.pl/
  • #8 18671407
    Liiimit
    Poziom 9  
    Rozwiązany problem.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z iPhone 5S, który został zalany i oddany do serwisu w niekompletnym stanie. Po podłączeniu do ładowania telefon wydaje dźwięki co 5 sekund, ekran pozostaje czarny, a iTunes go wykrywa, ale jest zablokowany. Użytkownicy sugerują sprawdzenie złącza LCD pod mikroskopem, wymianę wyświetlacza oraz gruntowne czyszczenie płyty głównej. Wskazują również na możliwość uszkodzenia złącza ładowania, co może powodować dźwięki rozłączania. W końcu użytkownik informuje, że problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA