logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BENINCA BILL 40 FULL - ustawienie momentu zatrzymania bramy

Salamons 17 Sie 2018 21:16 2082 5
REKLAMA
  • #1 17389806
    Salamons
    Poziom 7  
    Ocena: 11
    Witam serdecznie

Zamontowałem napęd BENINCA BILL 40 FULL.
    Chciałbym wiedzieć czy da się tak ustawiać żeby siłowniki otwierały się do pewnego momentu. Tak samo otwierały.
    Czy to można ustawić ?
    Pozdrawiam

Moderowany przez Marek J.:

Poprawiłem tytuł...Proszę nie "krzyczeć" (nawet w tytule) 3.1.13. Dbaj o poprawność językową i zachowuj zasady netykiety. Nie wysyłaj wiadomości z których trudno wywnioskować co ich autor chciał przekazać.

• REKLAMA
  • #2 17390116
    Marek J.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 947
    Sprecyzuj o co chodzi... Te siłowniki powinny mieć mechaniczne odboje -nie mają wbudowanych mechanicznych ograniczników skoku. Jeżeli chcesz zatrzymać je wcześniej możesz to zrobić pilotem. Natomiast jeżeli chcesz uzyskać funkcję furtki, to jest możliwe otwarcie tylko jednego skrzydła. Wykorzystujesz wówczas drugi przycisk/kanał w pilocie/odbiorniku.
  • REKLAMA
  • #3 17390140
    Salamons
    Poziom 7  
    Zamontowałem bramę oraz siłowniki i otwierają się za bardzo.
    Chciałbym je po prostu ustawić żeby kończyły zamykać się trochę wcześniej.
  • REKLAMA
  • #4 17390163
    Marek J.
    Musisz zamontować odboje/ograniczniki oraz wykonać procedurę "nauki" ponownie.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 17390166
    Salamons
    Poziom 7  
    A jak wykonać procedurę nauki?
  • #6 17390197
    Marek J.
    To już bez problemu znajdziesz w instrukcji obsługi centrali sterującej z Twojego zestawu. Na przyszłość pamiętaj aby umieścić to w tytule (model)... Domniemam że jest to HEADY.
    Wystarczy trochę poszukać w internecie, chociaż powinieneś ją mieć dołączoną do zestawu.
    Sorki, ale to prosta sprawa a Elektroda to nie przedszkole i choć trochę trzeba wykazać się swoją inwencją.
REKLAMA