logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy do ogladania FTA potrzebuje jakiejs karty? DSX6010

ShEvU_elektro 27 Sie 2005 00:29 2981 10
REKLAMA
  • #1 1767954
    ShEvU_elektro
    Poziom 25  
    Ocena: 22
    Witam tak jak w temacie czy do oglądania FTA potrzebuje jakiejs karty np. FUN-ki albo zielonki czy wystarczy tylko soft+ lista ?
  • REKLAMA
  • #2 1767961
    Aleksander_01
    Poziom 43  
    Ocena: 3422
    Witam
    FTA są to wolne programy od opłat i nic nie musisz posiadać aby je oglądać,
    Pozdro
  • REKLAMA
  • #3 1767992
    ShEvU_elektro
    Poziom 25  
    tak wiem a ile jest tych programów bo mi tylko dziala pol...,pol....2, polonia, tele 5 i to wszystkie? a co zrobic zeby byla np. mtv viva itd. bo szczerze czytalem wsyztkei stronki na ten temat ale już się pogubiłem :(
  • REKLAMA
  • #4 1768006
    Aleksander_01
    Poziom 43  
    Ocena: 3422
    FTA jest 13 lub 16, i tyle powinieneś odbierać. Masz taką funkcję przeszukiwanie (skanowanie), uruchom i będą wszystkie.
    Pozdro
  • #5 1768011
    ShEvU_elektro
    Poziom 25  
    niestety niemam pilota :P a do ogladania tych wszystkich typu viva mtv euro sport itd. to musze miec karty?
  • REKLAMA
  • #8 1768317
    brzuch0
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    ShEvU_elektro napisał:
    tak wiem a ile jest tych programów bo mi tylko dziala pol...,pol...2, polonia, tele 5 i to wszystkie? a co zrobic zeby byla np. mtv viva itd. bo szczerze czytalem wsyztkei stronki na ten temat ale już się pogubiłem :(

Musisz wgrać do tunera listę z programami ciebie interesującymi .Viva polska jak i mtv jest niekodowany . A z twojej wypowiedzi wynika że nic nie zmieniałeś w tunerze. Musisz w nim zmienić najpierw soft by osiągnąć zamierzony efekt.
  • #9 1770084
    ShEvU_elektro
    Poziom 25  
    Zmieniłem zmieniłem :) tylko musze w takim razie najpierw karty kupic :(
  • #10 1770505
    brzuch0
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    ShEvU_elektro napisał:
    Zmieniłem zmieniłem :) tylko musze w takim razie najpierw karty kupic :(

Do kanałów FTA nie potrzeba karty . Jak wyłączony będzie patch FTA to tuner nie będzie domagał się karty .
  • #11 1773839
    mimelektronik
    Poziom 26  
    Ocena: 59
    Przed wgraniem uzyj programu DSX_soft_integrator wlacz patch fta ,przelicz sume kontrolna i smiga bez karty oczywiscie fta...

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Do oglądania kanałów FTA (Free To Air) nie jest wymagana żadna karta dostępu, ponieważ są to programy niekodowane i dostępne bez opłat. W tunerze DSX6010 wystarczy odpowiedni soft z wgranym patchem FTA oraz lista kanałów, aby odbierać dostępne programy, takie jak Polsat, Polonia, Tele 5, MTV Viva czy Eurosport. Liczba dostępnych kanałów FTA wynosi około 13-16 i można je znaleźć poprzez funkcję skanowania w tunerze. Aby tuner nie wymagał karty, należy wyłączyć patch FTA lub wgrać soft z aktywnym patchem FTA, np. za pomocą programu DSX_soft_integrator, który umożliwia przeliczenie sumy kontrolnej i poprawne działanie bez karty. Karty takie jak FUN-ka czy "zielonka" nie są potrzebne do odbioru kanałów FTA, natomiast do kanałów kodowanych konieczne jest posiadanie odpowiedniej karty dostępu. Dodatkowe informacje i wsparcie można znaleźć na forach i stronach internetowych poświęconych tunerom DVB.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA