Według mnie (
mogę się mylić-za mało danych) masz zasilacz stałoprądowy do LED rozdzielony na dwa człony : zasilacz napięciowy i regulator stałoprądowy 5 kanałowy . Zwróć uwagę na zalecenie :"
module LED only" oraz "a
uxiliary power supply 12V/0,2A. Widnieje również napis
"Constans Voltage".
Problem prawdopodobnie stanowi sam zasilacz, który przy niedociążeniu(przeciążeniu ewentualnie) właśnie ma takowe objawy. Czy powód występuje przy programie emitującym nie wiele światła, ściemnianiu ?
Sprawdzisz to najprościej mierząc napięcie na wyjściu modułu power supply w trakcie zmiany obciążenia - zmiana programów oraz analizując obciążenia na poszczególnych kanałach wyjściowych.
Zwróć uwagę, że maksymalne parametry poszczególnych kanałów(1-5) w sumie teoretycznie nie pokrywają się z mocą całkowitą tego członu, a nawet w skrajnym przypadku przekraczają moc znamionową zasilacza
QM-MT-60W 36V 1500mA.
Z tego powodu były moje wcześniejsze pytania, na które nie odpowiedziałeś kolego rzeczowo:
aaanteka napisał: Podaj szczegóły wykonania całej instalacji, rodzaj obciążenia i jego moc.
1)Co znaczy fabryczna? Może to jakaś "dizjinerska manofaktura" nie wiele mająca z elektroniką. Zastosowane produkty na to wskazują.
2)Doprecyzuj dane pod kątem forum elektronicznego, przedstaw produkt, szczegóły rozwiązania.
3)Sprecyzuj miejsce i okolice elementu wydającego dźwięk.