logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak otworzyć kluczem zamek podklamkowy zamknięty od wewnątrz?

xbartekzx 05 Wrz 2018 23:17 10683 6
REKLAMA
  • #1 17425385
    xbartekzx
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam, czy może ktoś wie jak otworzyć zamek podklamkowy w drzwiach zewnętrznych, posiadając klucz do tego zamka, w przypadku gdy owy zamek jest zamknięty od środka takim małym pokrętłem. Zamek wygląda mniej więcej tak :
    Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #2 17425459
    marekhab
    Poziom 33  
    Ocena: 267
    Kluczem nie otworzysz, gdyż jest to oddzielny mechanizm, który ma osobny rygiel.
  • REKLAMA
  • #3 17425469
    xbartekzx
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Coś tak czułem. Dzięki za szybką odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #4 17426768
    jarekstryszawa
    Poziom 23  
    Ocena: 477
    Ja u siebie odpiąłem przesuwkę od pokrętła, a wkładkę wymieniłem na model z gałką- nie ma wtedy możliwości, że nie wejdziesz gdy ktoś w środku na przykład się kąpie.
  • REKLAMA
  • #6 17427341
    jarekstryszawa
    Poziom 23  
    Ocena: 477
    W tym typie nie ma dostępu do zawiasów- pozostaje usunięcie szyldu (najłatwiej rozwiercić dwie śruby mocujące).
  • #7 17427883
    raudek
    Poziom 20  
    Ocena: 162
    Usunięcie = zniszczenie. Demontaż blokuje klamka.

Podsumowanie tematu

✨ Aby otworzyć zamek podklamkowy zamknięty od wewnątrz, klucz nie wystarczy, ponieważ mechanizm zamka ma oddzielny rygiel. Użytkownicy sugerują różne metody, takie jak odpięcie przesuwki od pokrętła lub wymiana wkładki na model z gałką, co zapobiega sytuacjom, w których dostęp do pomieszczenia jest zablokowany. W przypadku braku dostępu do zawiasów, można usunąć szyld zamka, co jednak wiąże się z jego zniszczeniem. Demontaż klamki również blokuje dostęp do mechanizmu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA