Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Whirlpool WBE3414 - zamrażarka działa, a w chłodziarce +13C

porlock 07 Sep 2018 09:39 462 5
  • #1
    porlock
    Level 13  
    Mam taki problem, że w lodówce Whirlpool w zamrażarce mam ujemne temperatury, natomiast w chłodziarce około +13C.
    W życiu nie naprawiałem lodówki ale jedną pralkę i 3 zmywarki owszem, nawet z sukcesem :) więc jest szansa że sobie poradzę. Poproszę o jakieś wskazówki od doświadczonych użytkowników od czego zacząć, gdzie zajrzeć, co sprawdzić?

    PS. rozmrożenie i osuszanie komory zamrażalnika nic nie dało, niestety.
    Ethernet jednoparowy (SPE) - rozwiązania w przemyśle. Szkolenie 29.09.2021r. g. 11.00 Zarejestruj się za darmo
  • #2
    porlock
    Level 13  
    Dodam jeszcze ze temperatura w zamrażarce to -11, w chłodziarce światełko gaśnie po zamknięciu drzwiczek, sam agregat chodzi cicho, ale załącza się tylko na jakieś 3-5 minut.
  • Helpful post
    #3
    zibi1971
    Home appliances specialist
    Witam
    Masz prawdopodobnie uszkodzony termostat. Zewrzyj ze sobą styki 4 i 6 (połączysz go na krótko) i wtedy będziesz miał pewność co jest nie tak.
  • #4
    Robo-technical
    Home appliances specialist
    Przypuszczam że układ się rozszczelnił i czynnik się ulotnił
  • #5
    porlock
    Level 13  
    Raczej wszystko szczelne i to termostat, po jego zwarciu w jakieś 3h temperatura w chłodziarce spadła z +25 stopni do +3.
  • #6
    porlock
    Level 13  
    Wymieniłem termostat na A13 0584.