logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Junkers ZSBR 7-28 A 23: Brak podmenu, komunikat o regulatorze zewnętrznym

kackkrak 08 Wrz 2018 22:25 1767 7
REKLAMA
  • #1 17430269
    kackkrak
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    W menu

Ogrzewanie pieca Junkers Carepur ZSBR 7-28 A 23 nie mam żadnych podmenu - a pojawia się komunikat

"Nastawa na zewnętrznym regulatorze" - i nic więcej

Pogodówkę resetowałem ... piec odłączałem - i nic

Czy ktoś może poradzić co to może oznaczać ?

Zastanawiam się czy aby to coś z czujnikiem zewnętrzym temp się nie podziało - ale nie bardzo wiem jak to sprawdzić

a może to inna przyczyna jest

KK
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17432185
    kackkrak
    Poziom 11  
    problem w tym że nie mam żadnego regulatora na ścianie ....

Jak wyłączyć takie ustawienie w piecu - jakaś zworka ? jakieś ustawienie w piecu - jeśli tak to gdzie i jakie (reset pogodówki nic nie zminił)

Kk
  • REKLAMA
  • #4 17434554
    kackkrak
    Poziom 11  
    Szkoda że nikt nie jest w stanie coś podpowiedzieć.... Bo nie wierzę że jestem pierwszy który z takim problemem się spotkał
  • REKLAMA
  • #6 17435743
    kackkrak
    Poziom 11  
    Dodaję zdjęcia panelu

pod wskazanym miejscem nic nie jest podpięte ....

Junkers ZSBR 7-28 A 23: Brak podmenu, komunikat o regulatorze zewnętrznymJunkers ZSBR 7-28 A 23: Brak podmenu, komunikat o regulatorze zewnętrznymJunkers ZSBR 7-28 A 23: Brak podmenu, komunikat o regulatorze zewnętrznym
  • #7 17437129
    kackkrak
    Poziom 11  
    Udało się problem rozwiązać.
    Podczas tynkowania został uszkodzony czujnik zewnętrzny.... w efekcie taki komunikat. Szkoda że Junkers nie informuje o takiej prostej i oczywistej usterce.
    KK
  • #8 17437130
    kackkrak
    Poziom 11  
    Udało się problem rozwiązać.
    Podczas tynkowania został uszkodzony czujnik zewnętrzny.... w efekcie taki komunikat. Szkoda że Junkers nie informuje o takiej prostej i oczywistej usterce.
    KK

Dodano po 1 [minuty]:

Kupiłem i podłączyłem nowy czujnik zewnętrzny

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z piecem Junkers Carepur ZSBR 7-28 A 23, w którym nie pojawiają się podmenu, a na wyświetlaczu widnieje komunikat "Nastawa na zewnętrznym regulatorze". Po próbie resetowania pogodówki i odłączenia pieca, problem nie ustąpił. Użytkownik podejrzewał uszkodzenie czujnika zewnętrznego, co potwierdziło się po dodaniu zdjęć panelu, gdzie brakowało podłączenia przewodów. Ostatecznie, po stwierdzeniu uszkodzenia czujnika zewnętrznego podczas tynkowania, użytkownik zakupił nowy czujnik, co rozwiązało problem.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA