logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot Partner 1.6hdi 05r. - Jak znaleźć przyczynę przepalania bezpiecznika 20A?

adamski123 19 Wrz 2018 16:34 15348 6
REKLAMA
  • #1 17449184
    adamski123
    Poziom 21  
    Ocena: 250
    Witam kolegów
    Trafił do mnie taki Peugeot Partner który nie odpala, po przejrzeniu bezpieczników okazało się,że jest przepalony bezpiecznik po wymianie na nowy auto odpaliło,ale nie mogę dojść od czego jest ten bezpiecznik .Dołączam zdjęcie to jest ten żółty 20A pozdrawiam.Peugeot Partner 1.6hdi 05r. - Jak znaleźć przyczynę przepalania bezpiecznika 20A?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17449715
    adamski123
    Poziom 21  
    Witam dzięki za zainteresowanie problem jest taki,że raz wymieniłem ten bezpiecznik klient pojeździł trzy godzin i to samo pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 17450302
    citromaniak
    Poziom 23  
    Ocena: 389
    Rozrusznik ma zbyt duży opór przy kręceniu,lub do wymiany elektromagnes.

Moderowany przez szymitsu21:

3.1.13. Dbaj o poprawność językową i zachowuj zasady netykiety. Nie wysyłaj wiadomości z których trudno wywnioskować co ich autor chciał przekazać.
    3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji. Wprowadzają w błąd, są niebezpieczne czy nie rozwiązują problemu użytkownika.

• #5 17450742
    adamski123
    Poziom 21  
    Witam kolegów ,a czy ten bezpiecznik nie jest czasami od wentylatora chłodnicy i od sterownika silnika pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #6 17450842
    Launch78
    Poziom 18  
    Ocena: 162
    tak jak kolega wyżej pisze bezpiecznik jest od wentylatorów wiązka przeciera się na wysokości przedniej przy wiatrakach.

Moderowany przez szymitsu21:

Na wysokości przedniej czego? Proszę zwrócić uwagę na pisownie !
    3.1.13. Dbaj o poprawność językową i zachowuj zasady netykiety. Nie wysyłaj wiadomości z których trudno wywnioskować co ich autor chciał przekazać.

• #7 17451868
    adamski123
    Poziom 21  
    Witam koledzy temat wygląda tak doszło do tego, że pali bezpieczniki jeden za drugim przejrzałem całą wiązkę od wentylatora do ecu i bsm i nic nie znalazłem ,więc odpiąłem klemę na pięć minut i założyłem z powrotem i wszystko wróciło z powrotem do normy nie pali bezpieczników,a może bsm robi zwarcie albo ecu pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z Peugeot Partner 1.6 HDI, który nie odpala z powodu przepalającego się bezpiecznika 20A. Po wymianie bezpiecznika auto odpaliło, ale problem powrócił. Użytkownicy sugerowali, że przyczyną może być elektromagnes rozrusznika lub zbyt duży opór rozrusznika. Pojawiła się również hipoteza, że bezpiecznik może być związany z wentylatorem chłodnicy lub sterownikiem silnika. Po dalszym badaniu, użytkownik odłączył akumulator na pięć minut, co tymczasowo rozwiązało problem, ale zasugerował, że może być uszkodzone BSM lub ECU.
REKLAMA