logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Stacja hot air 803 vs 852 z Allegro – która lepsza, jakie różnice, opinie użytkowników?

MakroSerwis 29 Sie 2005 01:42 2092 7
REKLAMA
  • #1 1773080
    MakroSerwis
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 343
    Potrzebuję opinii użytkowników. Na Allegro, z tańszych stacji, występują te dwie, z tym że ta pierwsza jest wyposażona również w grotówkę, druga natomiast nie. Pierwsza jest, o dziwo, o dychę tańsza.
    Czy ktoś eksploatuje podobne stacje? Chciałbym wiedzieć, czy są coś warte i czym się różnią.
  • REKLAMA
  • #2 1773141
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    Maciek_S, na twoje pytanie jestem w stanie odpowiedzieć tylko w części. Używam stcji Net 852, i nie mam z nią żadnych problemów. Za te pieniądze się po prostu opłaca ją wziąć.
    Co do 803. Czytałem wiele opini na temat tanich stacji z grotówką. Większośc z nich negatywnych. Pobono bardzo źle się używa takiego sprzętu. Ludzię radzą kupić hota i osobno kolbówkę ..
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 1773147
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 100
    ja używam AQ..968 z lut..na kolbę i bez problemu tzn tak samo jak inne niczym szczególnym się nie wyróznia ani lepsza ani gorsza.
  • #4 1773149
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    @ftb, no tak. Ja napisałem tylko, to co udało mi się przeczytać o stacjach z kolbami. Na moje oko też nie powinno to sprawiać żadnego problemu.
  • REKLAMA
  • #5 1773158
    Strunawrx
    Poziom 18  
    Witam ostatnio miałem taki sam dylemat jak ty i wybierałem też między 852 i 803 z grotówką i wybrałem 803 ze względu właśnie na lutownice grotową i wcale na nią nie nażekam tylko jakby ta 803 miała LCD to by było zupełnie spox jeśli ją weźmiesz będziesz musiał się przyzwyczaić do ustawiania pokrętełek ale gwarantuje ci że to nie sprawia żadnych problemów troche poćwiczysz i sobie ją opanujesz bo w 852 masz pokazaną jaką masz "dokładnie temperature" itd ale wiadomo że to nie jest jakiś sprzęt za 1000 zł więc musisz się liczyć tolerancją tych maszynek ale ja polecam model 803 jestem z niej zadowolony i narazie nie planuje zmiany na inną.
  • REKLAMA
  • #6 1773171
    bobeer
    Poziom 28  
    Ocena: 641
    mam dwie 852 i sa ok
    pomine fakt ze jedna z nich po pewnym czasie ulegla uszkodzeniu (dziwnaemu sam sie bawilem pare godzin sledzac pcb zanim zlokalizowalem usterki), a "serwisanci" od firmy gdzie to bylo kupione dwalata temu za troche wiecej kasy niz dzis jedynie co umieli zrobic to wymienic grzalke (usuwajac skutki awarii a nie przyczyne).
    obie lutownice z chin, wiec jakosc wiadomo
    ale za te pieniadze warto jak wspomniano
  • #7 1774719
    MakroSerwis
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 343
    Dzięki za posty, opinie użytkowników sa ważne. Mam po prostu starego hot'a, w którym mocno rączka się nagrzewa przy dłuższej pracy, więc planuję kupić coś nowszego, tak do 250 zł.
    Jeszcze jedno - na Allegro są też stacje przenośne, sporo tańsze. Czy ktoś takiej używał? wyglądają solidnie, ale podejrzewam, że masa też jest solidna,
  • #8 1826078
    dzakob
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Czytałem gdzies w opiniach, ze przenosne stacje to suszarki do wlosów, idealne jedynie do wygrzania po kąpieli.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy porównania tanich stacji hot air 803 i 852 dostępnych na Allegro. Model 803 jest tańszy i wyposażony w grotówkę (lutownicę grotową), natomiast 852 jej nie posiada. Użytkownicy wskazują, że stacje z grotówką często mają negatywne opinie ze względu na niewygodę użytkowania, sugerując osobne urządzenia do hot air i lutowania. Jednak niektórzy chwalą model 803 za funkcjonalność, mimo braku wyświetlacza LCD i konieczności ręcznego ustawiania temperatury pokrętłami. Model 852 jest oceniany jako solidny i opłacalny, choć zdarzają się awarie, a serwis ogranicza się do wymiany grzałki bez usuwania przyczyny. Wspomniano także o innych modelach, np. AQ-968, które nie wyróżniają się szczególnie. Autor planuje zakup nowej stacji do 250 zł, rozważa też przenośne stacje hot air, które według opinii mogą mieć ograniczoną funkcjonalność i być ciężkie. Ogólnie tanie chińskie stacje są uważane za opłacalne, ale z pewnymi kompromisami jakościowymi i trwałościowymi.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA