logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

karta grafiki gainward geforce 4 pro 600 tv - nie wyświetla

Manufacturer 29 Sie 2005 01:44 1191 4
REKLAMA
  • #1 1773084
    Manufacturer
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich serdecznie. Proszę o pomoc. Mam kartę grafiki, która nagle przestała wyświetlać obraz. Komputer normalnie z nią wstaje - nie piszczy. Ale na monitorze pustka. Wkładałem inną grafę i działa. Mam też pytanie? Gdzie mogę znaleźć zamiennik "ATC 1184"? Układ ten wygląda na jakiś stabilizator i ma 5 nóżek. POMOCY !!!
  • REKLAMA
  • #2 1779114
    Xrzychu
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Nawet jak włączysz kompa to nie ma obrazu czy dopiero jak, zacznei sie ładować windows to nie działa ??
  • REKLAMA
  • #3 1779225
    radko_
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    Po wlaczeniu komputera monitor pozostaje w trybie stand-by?
  • REKLAMA
  • #4 1779428
    Manufacturer
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Tak. Jak włożę inną kartę graficzną to działa. Stąd wiem, że problem tkwi w grafice. Jak mógłbym ją sprawdzić? Może poszły stabilizatory?
    Jest tam jeden dziwny tranzystor i za chiny nie moge go znaleźć w necie - "ATC 1184". Karta nie była kręcona.
  • #5 1779529
    przemo666
    Poziom 22  
    Ocena: 6
    A grzeje sie Gpu lub/i pamieci?. Jezeli podejrzewasz zasilanie to sprawdz jakie napiecie jest pomiedzy srodkowa nogą tego ukladu a masą. Ten uklad to nie tranzystor ale prawdopodobnie regulator napiecia. Wejdz na www.alldatasheet.com i wpisz w wyszukiwarce AP1184. Sadze ze jest podobny do tego u ciebie. Sprawdz czy nie widac uszkodzonych elementow na karcie. Zdejmij radiator i przyjrzyj sie GPU czy nie ma na nim sladow uszkodzenia.
REKLAMA