logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Geforce 4 MX440. Monitor przełącza się na czuwanie.

sp9rvb 09 Lut 2007 18:41 1316 8
REKLAMA
  • #1 3549260
    sp9rvb
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Witam
    Posiadam GF4MX440 8X 64MBDDR TV-OUT ostatnio mam z nią problemy jak odpali to jest ok, ale bardzo często jest tak ze uruchamiam komputer przy monitorze zapala sie dioda na zielono (tak powinno byc ) przez moment mam tylko diode na zielono po czym monitor znów przełącza sie w stan czuwania ( system ładuje sie prawidłowo) wszystko niby ok ale monitor pozostaje czarny na czuwaniu.Czy to juz ostatnie podrygi mojej karty czy mozna coś poradzić? Styki czyściłem gniazdo rownież,pod radiatorem nowa pasta.
  • REKLAMA
  • #2 3549500
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1105
    Kabel do monitora dobry ? Na karcie nie ma spuchniętych kondensatorów ? Obejrzyj dokładnie luty na karcie.
  • REKLAMA
  • #3 3549771
    oleq_30
    Poziom 30  
    Ocena: 63
    j/w napisal kolega tronic1 . plus czyszczenie stykow karty spirytusem lub izopropanolem .
    sprawdz czy karta poprawnie ( znaczy dobrze docisnieta siedzi w gniezdzie)
  • REKLAMA
  • #4 3551524
    sp9rvb
    Poziom 14  
    Wszystkie te czynności zrobiłem styki czyściłem (kabel na pewno jest ok sprawdzałem pod inną kartą),wizualnie wszystkie elementy i luty są w porządku.
  • #5 3551713
    ania i natalka
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    witam
    też miałem taki problem ,uruchomiłem komputer w trybie awaryjnym,
    usunąłem detonatory i zainstalowałem je ponownie,i wszystko jest OK
    pozdrawiam
  • #6 3551735
    sp9rvb
    Poziom 14  
    ania i natalka napisał:
    witam
    też miałem taki problem ,uruchomiłem komputer w trybie awaryjnym,
    usunąłem detonatory i zainstalowałem je ponownie,i wszystko jest OK
    pozdrawiam

Nie mam instalowanych detonatorów do niej :D
  • #7 3551794
    ania i natalka
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    witam
    zainstaluj sterowniki z płyty dołączonej do karty , a jeśli nie masz płyty to ściągnij stery z internetu www.nvidia.com
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #8 3551899
    K4Li
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Polecam modyfikowane sterowniki Omegi
    Sam mam takiego GF i wszystko działa lepiej na tych sterach. Do wyjścia TV nie trzeba nic dodatkowo instalować. Kręcić można kartę z poziomu sterowników. No i ogólnie lepsza wydajność.
  • #9 3551947
    KacperCh
    Poziom 11  
    Ja też miałem taki problem w końcu okazało sie że kartę żle włożyłem do slotu bo tylko do połowy :P

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz karty graficznej Geforce 4 MX440 8X 64MB DDR TV-OUT zgłasza problem z monitorem, który po uruchomieniu komputera przełącza się w tryb czuwania mimo prawidłowego ładowania systemu. Sprawdzone zostały styki, kabel oraz wizualna kondycja elementów i lutów na karcie, które nie wykazały uszkodzeń. W odpowiedziach zasugerowano kontrolę kondensatorów, dokładne sprawdzenie lutów, czyszczenie styków alkoholem izopropylowym oraz upewnienie się, że karta jest prawidłowo osadzona w slocie. Zalecano także instalację sterowników ze strony producenta lub użycie modyfikowanych sterowników Omega, które poprawiają stabilność i wydajność karty. Jeden z użytkowników wskazał, że problem może wynikać z niepełnego włożenia karty do slotu. Próby reinstalacji sterowników Detonator nie były możliwe, gdyż nie były one wcześniej instalowane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA