To wychodzi na to że wszystkie 3 zerwane pola są zaznaczone na niebiesko to NC. Jak dobrze odczytuje zdjęcie. Czyli nie musze nic robić poza montażem nowego układu.
Jeśli wymieniasz układ celem odzyskania danych to to wszystko. Jeżeli chcesz przywrócić zasięg GSM/LTE to szkoda zachodu bo nie da się wymieniać układu Baseband.
Iphone byl po delikatnym zalaniu. Płyta była kąpana w myjce. I nic poza tym nie było naprawiane. Brak zasięgu gsm/lte. Zauważyłem że jak przełożyłem płyte w inny korpus to pojawił się zasięg ale po pewnym czasię zanikął całkowicie. Stąd pomysł żeby wymienic baseband.
Oj Panie to zupełnie nie potrzebnie zabrałeś się za ten układ, po drodze jest jeszcze wiele rzeczy, które odpowiadają za zasięg GSM.
Wlutuj układ i sprawdź zasilanie dla toru wzmacniaczy oraz przetwornice bb.
A baseband musi być ten stary???? Nie wiem czy to jest powiązane z resztą układów coś jak touch id??? Mam jeszcze jedną sprawe z iphonem 7 ale osobny temat.
✨ Użytkownik pyta o możliwość naprawy uszkodzonych pól przy wymianie układu baseband w iPhonie 6s. Odpowiedzi wskazują, że zerwane pola są oznaczone jako NC, co oznacza, że nie są krytyczne dla funkcjonowania układu. W przypadku wymiany układu w celu odzyskania danych, nie ma potrzeby dalszych działań, jednak przywrócenie zasięgu GSM/LTE może być niemożliwe. Użytkownik informuje, że telefon był po zalaniu, a brak zasięgu wystąpił po przeniesieniu płyty do innego korpusu. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie zasilania toru wzmacniaczy oraz przetwornic, a także potwierdzają, że wymieniany układ musi być oryginalny. Wygenerowane przez model językowy.