logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zamocować czujniki temperatury - trytytki, taśma miedziana czy inne metody?

kajmaneczek 23 Wrz 2018 05:48 5028 2
REKLAMA
  • #1 17455220
    kajmaneczek
    Poziom 10  
    Ocena: 13
    Jestem własnie po wymianie kotłowni i nadszedł czas ogarnąć bałagan z kablami i czujnikami. Mam 7 takich czujników

Jak zamocować czujniki temperatury - trytytki, taśma miedziana czy inne metody?025.jpg (55.81 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Zastanawiam się, czy zamiast mocować je na trytytki do rur, to może lepiej przykleić taśmę miedzianą w miejscu gdzie ma być czujnik i to polutować?

A może są jakieś gotowe rozwiązania?

Uprzedzając pytania - 'po co'
    Jestem bardzo zadowolony z pracy nowego kotła i sterownika, postanowiłem że czujniki i kable pomocuje bardziej profesjonalnie niż były wcześniej.
  • REKLAMA
  • #2 17455358
    Interval
    Poziom 32  
    Ocena: 437
    Ja używam opasek zaciskowych (metalowych) do węży, a następnie izoluję taśmą termoizolacyjną.
  • #3 17459322
    Szczecin62
    Poziom 21  
    Ocena: 123
    Witam,
    Możesz je przywiązać choćby sznurkiem, ważne aby czujnik miał jednorodną temperaturę z ogrzewającą go rurą, więc wskazane jest po zamocowaniu na rurze nałożyć na niego z 10 cm izolacji choćby szarej PE 6-9 mm i to Ci zapewni poprawność odczytów.
    Pozdro
REKLAMA