logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alcatel One Touch PIXI 7 - Niemożliwe połączenie ADB

silentyt 16 Paź 2018 17:02 2022 5
REKLAMA
  • #1 17499993
    silentyt
    Poziom 5  
    Ocena: 42
    Witam,
    Otóż posiadam zbrickowany Alcatel PIXI 7 i chce wgrać do niego firmware jednak gdy próbuję cokolwiek zrobić to nie mogę!
    Pierwsze co chciałem zrobić to sprawdzić czy ADB wykryje tableta i nic! Alcatel One Touch PIXI 7 - Niemożliwe połączenie ADB20181016_1..548.jpg (1.1 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Wlaczalem też opcje "Enable ADB" w tablecie i napisane było w nim "ADB Enabled, please restart"
    No więc resetuje tablet i
    - Co chwila słychać dźwięki podłączania i odlaczania urządzenia, a w menedżerze urządzeń pojawia się urządzenie "MT65xx Preloader" czy coś takiego, które pojawią się i znika wraz z tymi dźwiękami odlaczania i podłączania. Oraz jest przy nim wykrzyknik w trójkąciku.
    Alcatel One Touch PIXI 7 - Niemożliwe połączenie ADB20181016_1..601.jpg (763.86 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

I pomyślałem, że jeśli ADB nie działa to o wgrywanie firmware nie ma mowy...

Z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 17500129
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1659
    Aby ADB wykryło tablet musisz mieć włączone debugowanie USB (opcje programistyczne).
    Firmware wgrasz programem SPflashtool (instrukcja na forum).
  • REKLAMA
  • #3 17500282
    silentyt
    Poziom 5  
    nutergsm napisał:
    Aby ADB wykryło tablet musisz mieć włączone debugowanie USB (opcje programistyczne).
    Firmware wgrasz programem SPflashtool (instrukcja na forum).

Ściągnąłem Firmware oraz SP Flash Tool. Wybrałem plik scratter, który znajdował się w plikach firmware. Wybrałem opcję Firmware Update. Klikam Start, podłączam tablet i nic... Stoi tak przez godzinę juz i nic.
    Wszystko więc jak robione na jednym z poradników na elektrodzie. Jakiś pomysł?
  • REKLAMA
  • #4 17500303
    nutergsm
    Sterowniki zainstalowane? bateria odłączona i podłączona ponownie?
  • REKLAMA
  • #5 17500372
    silentyt
    Poziom 5  
    nutergsm napisał:
    Sterowniki zainstalowane? bateria odłączona i podłączona ponownie?

Sterowniki zainstalowane...
    Przynajmniej na LG K10 wszystko działa.
    Jednak jak instalowałem pewne sterowniki, które dodatkowo pokazywał mi też czy te sterowniki są zainstalowane to było napisane, że je zainstalowało ale po instalacji było nadal napisane, że tych sterowników nie ma (chodzi mi o sterowniki takie jak Preloader itd. Do tego tableta...).

Co do baterii to niestety nie wiem jak ja wyjąć... Chodzi o to, że sama klapa z tyłu jest tam na stałe i nie mogę wyjąć baterii.
  • #6 17500419
    nutergsm
    silentyt napisał:
    że tych sterowników nie ma (chodzi mi o sterowniki takie jak Preloader itd. Do tego tableta...)

No to jak ma ruszyć wgrywanie jak sterowników brak.
    silentyt napisał:
    Co do baterii to niestety nie wiem jak ja wyjąć... Chodzi o to, że sama klapa z tyłu jest tam na stałe i nie mogę wyjąć baterii.

Na pewno da się rozebrać tablet.
REKLAMA