logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy każdemu może się złapanie przez straż przytrafić

dariuszfita 17 Paź 2018 20:12 768 8
REKLAMA
  • #1 17502292
    dariuszfita
    Poziom 7  
    Wybrałem się do większego miasta i sobie rozwieszałem na latarniach swoje ulotki że zbieram stare sprzęty elektroniczne i części od rowerów i nagle podjechali strażnicy miejscy i musiałem to wszystko pozrywać ale miałem zaświadczenie od psychiatry że jestem pacjentem i jakoś się udało bez większych konsekwencji. Czy gdybym wtedy uciekł to czy mnie namierzyli po numerze telefonu z ulotek. Czy takie coś może się zdarzyć normalnej osobie czy tylko wandalom i przestępcom?
  • REKLAMA
  • #2 17502306
    darek.jacek
    Poziom 13  
    Ocena: 40
    Jakbyś uciekł to by ci nie udowodnili, że to ty wieszałeś. Swoją drogą super hobby. Jak chcesz to w moim garażu stoją 3 rowery i pełno sprzętu rtv, jakieś dvd, kina domowe czy pierwsze telewizory "bez dupy". Wyrzucam to już kilka lat na śmietnik.
  • REKLAMA
  • #3 17502333
    dariuszfita
    Poziom 7  
    Daleko to są koszty ale z okolic to wychodzi za darmo. Tam obok kościoła rozwieszałem i były tam kamery poza tym było mnóstwo świadków
  • #4 17502338
    darek.jacek
    Poziom 13  
    A bałeś się?
  • REKLAMA
  • #5 17502344
    dariuszfita
    Poziom 7  
    Jak to było pierwszy raz to jak miałem się nie bać
  • #6 17502370
    darek.jacek
    Poziom 13  
    W sumie też bym sie bał po tej akcji z paralizatorami.
    Kiedyś mnie dzielnicowy spisał to mało sie nie popłakałem bo rodziców nigdy policja nie spisała
  • #7 17502390
    dariuszfita
    Poziom 7  
    Ale to chyba dobrze że w obcym mieście się tam stało
  • #8 17502395
    darek.jacek
    Poziom 13  
    Tak bo wtedy nikt ze znajomych sie nie dowie.
  • REKLAMA
  • #9 17504352
    ociz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3490
    dariuszfita napisał:
    Czy takie coś może się zdarzyć normalnej osobie czy tylko wandalom i przestępcom?

Przecież jesteś wandalem.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik opisał sytuację, w której rozwieszał ulotki dotyczące zbierania starych sprzętów elektronicznych i części rowerowych w większym mieście, co przyciągnęło uwagę strażników miejskich. Mimo że miał zaświadczenie od psychiatry, obawiał się konsekwencji swojego działania. Inni uczestnicy dyskusji komentowali, że w przypadku ucieczki nie byłoby dowodów na jego winę, a także wyrażali obawy związane z interakcjami z policją. Pojawiły się również uwagi na temat strachu przed konsekwencjami prawnymi oraz stygmatyzacji związanej z byciem postrzeganym jako wandal.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA