logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mysz Razer Deathadder chroma - Myszka zawiesza moją klawiature i komputer!

Krabb12 23 Paź 2018 20:46 1332 4
REKLAMA
  • #1 17513812
    Krabb12
    Poziom 6  
    Witam! Dzisiaj po odpaleniu komputera klawiatura i mysz przestały działać, na początku zrestartowałem komputer - właściwie to nie był restart, komputer się wyłączył i nie chciał włączyć. Trochę to zajęło zanim spróbowałem odłączyć wszystkie kable z portów usb. Moja myszka blokuje (razer deathadder chroma) mi cały komputer, podłączyłem jakąś starą myszkę i komputer działa bez zarzutów. Co zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 17513907
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1067
    Krabb12 napisał:
    podłączyłem jakąś starą myszkę i komputer działa bez zarzutów. Co zrobić?

Podać wersję systemu, wersję sterowników, sprawdzić myszkę w innym komputerze.
  • REKLAMA
  • #3 17513974
    Krabb12
    Poziom 6  
    System win10 i teraz tak: z tą myszką ogólnie jest tak że ona ma uszkodzony kabel przy usb i jak się zawieszała czy coś to trzeba było poruszać tym kablem i po chwili zaczynała działać i nie mogę sprawdzić sterowników myszki jak myszka nie jest podłączona do komputera(a jest podłączona no ale ma ten kabel uszkodzony, zawsze sobie z tym radziłem tylko teraz ten błąd), próbowałem podłączyć tą myszkę do laptopa i wyskakiwał komunikat, że port nie może zapewnić myszce wystarczającej ilości prądu czy coś takiego, ale gdyby dało się jakoś rozwiązać ten problem to myszka by działała tak jak zawsze.
  • REKLAMA
  • #4 17513977
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1067
    Skoro przewód jest uszkodzony to należy go wymienić, może zrobić zwarcie i uszkodzi coś więcej.
  • #5 17513997
    Krabb12
    Poziom 6  
    Faktycznie, czerwony przewód strzelił.
REKLAMA