No na naszym Polskim rynku zapewne tego nie znajdziesz. Obstawiam, że jest to jakiś chiński wynalazek, który dobrze wygląda na opisie. Może po podłączeniu i skonfigurowaniu będzie działać, ale jak to będzie za rok, dwa, trzy lata? Nie ubliżając Tobie - "chytry dwa razy traci"😉. Zainwestuj w coś z Hika, Bsc/Dahua, a się nie zawiedziesz, a jeśli się już coś wydarzy to masz zapewnione wsparcie od producenta. Rozumiem, że dopiero przymierzasz się do jej zakupu?
Trudno określić prawdziwego producenta tego typu kamer ale wiadomo że jak większość sprzętu tego typu wyprodukowane jest to w Chinach co nie umniejsza w żadnym stopniu jakości zastosowanych komponentów które również są produkowane w chinach. Zapewne taką samą kamerę znajdziesz pod szyldem innej firmy. Mam FLOUREON 1080P 18x koszt zakupu to 300-400zł te z zoomem x30 chodzą już po 800zł+. Nie wiem czy w Polsce jest jakiś dystrybutor sprowadzający i handlujący tym sprzętem ale na pewno można kupić to na portalach aukcyjnych. Oczywiście ceny są jak na taki sprzęt bardzo atrakcyjne ale o jakiejkolwiek gwarancji można zapomnieć o ile nie uda się kupić z gwarancją sprzedawcy. Moja kamera a raczej dwie działają bez zarzutu co do jakości wykonania to nie trąci od nich przysłowiową tandetą... Oczywiście jak ktoś chce wydać 4 tysiące jak nie więcej na kamerę to wyda jak go stać i będzie miał firmowe logo i gwarancję 2-3 lata i wsparcie producenta. Wracając do kamer tego typu nie ma co liczyć na wspomniane wsparcie techniczne a samo oprogramowanie jest słabo zabezpieczone ale jeśli ktoś tego potrzebuje do własnych prywatnych potrzeb i postara się o to aby kamera działała w wewnętrznej zabezpieczonej sieci to śmiało mogę polecić. Przy moich 18x zoomu jestem bardzo zadowolony z jakości obrazu i to nie tylko za dnia ale też i w nocy przy słabym oświetleniu zwykłych lamp ulicznych obraz widać zadowalająco nawet bez podświetlania IR. Sterowanie obracaniem kamery odbywa się w 360° dodatkowo szybki AF bez problemu radzi sobie z łapaniem ostrości.