Witam Posiadam Audi A4 B8 2010r. 2.0TDI 120KM CAGC
Mam taki problem ze obroty falowały w granicy 700-900 wiec silnik nie rowno pracował i to jest na biegu jałowym
w czasie jazdy auto normalnie sie sprawuje a czy troche slabsze czy nie to ciezko wyczuć
Po Podpięciu komputera z MaxiEcu nie wykazało żadnego błedu
Wiec podjąłem sie diagnozie wypinaniu czujników i po wypięciu (Czujnika Ciśnienia Paliwa) na listwie Common Rail
Silnik zaczął równo pracować ale głośniej
I po podpięciu komputera wyskoczył błąd ( Czujnik ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej sygnał za wysoki)
Wiec kupiłem e-katalog.intercars.com.pl/pdf/331920163518
I po wymianie czujnika silnik jakoś dziwnie pracował jakby nie rowno ale obroty byly stabilne
i było czuc specyficzny zapach jakby palilo sie cos na Plaku
Po Wpięciu komputera blad stały ( Czujnik ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej sygnał za niski)
Gdy próbowałem dojśc do 3 tys obrotów i odpuszczeniu gazu klekot mocny jak w dizlu (dwa uderzenia +/-)
Wiec wykreciłem ten Czujnik i załozylem stary.
Starałem sie jakoś w miare dobrze to opisać myślę że mi to jakoś wyszło
Pozdrawiam i Czekam na opinie
Mam taki problem ze obroty falowały w granicy 700-900 wiec silnik nie rowno pracował i to jest na biegu jałowym
w czasie jazdy auto normalnie sie sprawuje a czy troche slabsze czy nie to ciezko wyczuć
Po Podpięciu komputera z MaxiEcu nie wykazało żadnego błedu
Wiec podjąłem sie diagnozie wypinaniu czujników i po wypięciu (Czujnika Ciśnienia Paliwa) na listwie Common Rail
Silnik zaczął równo pracować ale głośniej
I po podpięciu komputera wyskoczył błąd ( Czujnik ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej sygnał za wysoki)
Wiec kupiłem e-katalog.intercars.com.pl/pdf/331920163518
I po wymianie czujnika silnik jakoś dziwnie pracował jakby nie rowno ale obroty byly stabilne
i było czuc specyficzny zapach jakby palilo sie cos na Plaku
Po Wpięciu komputera blad stały ( Czujnik ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej sygnał za niski)
Gdy próbowałem dojśc do 3 tys obrotów i odpuszczeniu gazu klekot mocny jak w dizlu (dwa uderzenia +/-)
Wiec wykreciłem ten Czujnik i załozylem stary.
Starałem sie jakoś w miare dobrze to opisać myślę że mi to jakoś wyszło
Pozdrawiam i Czekam na opinie