Witam!
Klasyka pralek "automatycznych" Polar PS 663 BIO
- ma problem z rozpoczęciem wirowania z pozycji 12 programatora. Najczęściej nie ma siły sama ruszyć, tylko stoi i jęczy
Otwarcie drzwiczek i zakręcenie bębna ręką we właściwym kierunku i zamknięcie drzwiczek powoduje, że wchodzi na obroty i wiruje już OK. Bęben kręci się lekko, przy pustym nie trzeba pralce pomagać - rozkręca się sama.
Wymieniłem kondensator 16 mikroF, ale dalej trzeba jej pomagać z wejściem na odwirowywanie w przypadku gdy jest obciążona.
Dodatkowo, nie wiem czy to ma zwiazek z główną usterką, bęben jest dość ciepły nawet wtedy, gdy realizowany jest cykl prania zaznaczony na niebiesko na programatorze. Nawet po odwirowaniu z ręczną pomocą, po skończeniu prania bęben pozostaje bardzo ciepły, prawie gorący.
Czy możecie podpowiedzieć co jest grane
Z góry serdeczne dzięki
pozdrawiam
C.H.
Klasyka pralek "automatycznych" Polar PS 663 BIO
Wymieniłem kondensator 16 mikroF, ale dalej trzeba jej pomagać z wejściem na odwirowywanie w przypadku gdy jest obciążona.
Dodatkowo, nie wiem czy to ma zwiazek z główną usterką, bęben jest dość ciepły nawet wtedy, gdy realizowany jest cykl prania zaznaczony na niebiesko na programatorze. Nawet po odwirowaniu z ręczną pomocą, po skończeniu prania bęben pozostaje bardzo ciepły, prawie gorący.
Czy możecie podpowiedzieć co jest grane
Z góry serdeczne dzięki
pozdrawiam
C.H.