logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy spawarka Wurth ETC 180 ma funkcje arc force, hot start i anti stick?

Micha_zz 31 Paź 2018 13:30 1269 2
REKLAMA
  • #1 17530101
    Micha_zz
    Poziom 11  
    Ocena: 20
    Witam,
    Chciałbym zasięgnąć informacji o wyżej wymienionej spawarce gdyż szukanie w sieci nic nie daje,praktycznie nie ma o niej żadnych informacji oprócz tego że nadaje się do elektrod od 1.6 do 4mm i ma 180A przy sprawności 60%. Chciałbym się dowiedzieć czy ma ona takie funkcje jak dzisiejsze chińskie inwertery, typu arc force, hot start i anti stick? Mogę ją zakupić w cenie średniego chinola (600 zł) więc czy kupno takiego starszego ale markowego inwertera ma sens w porównaniu do nowego chińczyka?
  • REKLAMA
  • #2 17530997
    Akrzy74
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 1502
    Micha_zz napisał:
    hot start i anti stick?

Wszystkie spawarki inwertorowe posiadają te funkcje.
    Micha_zz napisał:
    praktycznie nie ma o niej żadnych informacji oprócz tego że nadaje się do elektrod od 1.6 do 4mm

Ale jakich? Eb, ER, EN, ES czy innych, bo to bardzo ważne. Najmniej wymaga elektroda rutylowa- dla laików i amatorów, każda spawarka inwertorowa poradzi sobie z nią bez problemu. Jeśli chodzi o elektrody zasadowe, problem jest większy, ale amatorzy nie lubią tych elektrod bo potrzebna jest umiejętność spawania. :D
  • #3 17531101
    Micha_zz
    Poziom 11  
    Ocena: 20
    Racja, nie mam pojęcia o spawaniu, dlatego potrzebuję kupić sprzęt do nauki i po to założyłem ten temat. Znalazłem jeszcze informację że nadaje się do wszystkich elektrod za wyjątkiem celulozowych. Więc z zasadowymi nie będzie problemu.
REKLAMA