Witam, mam problem. Dzisiaj zauważyłem że mój laptop cały czas się chłodzi. Otworzyłem menedżer zadań i okazało się że coś obciąża procesor. Laptop jest nowy. Przeskanowałem McAfee i AVG lecz nie znalazły żadnego wirusa. Jeszcze dodam że zauważyłem z głupoty jak włączyłem przypadkowo Tryb samolotowy(brak połączenia z internetem) to problem zniknął. Bardzo proszę o pomoc, gdyż zapewne to nie jest nic dobrego jak cały czas jest 100% zużycia procesora.
Załączniki:
Zrzut ekranu (7).png(208.43 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Zrzut ekranu (6).png(204.41 KB)
Zrzut ekranu (5).png(202.43 KB)
Zrzut ekranu (4).png(210.78 KB)
Zrzut ekranu (3).png(204.76 KB)
Zrzut ekranu (2).png(192.76 KB)
Zrzut ekranu (1).png(166.7 KB)
Zamiesc screen calego okna z Process Explorer (pobierz ze strony MS) zamiast tych bezuzytecznych screenow. Oczywiscie screen zrob z wylaczonym trybem samolotowym, zeby bylo widac co obciaza!
✨ Użytkownik zgłosił problem z laptopem Dell G3, który wykazuje 100% obciążenie CPU, co powoduje nadmierne chłodzenie. Po skanowaniu systemu za pomocą programów McAfee i AVG, nie znaleziono wirusów. Zauważono, że włączenie Trybu samolotowego powoduje zniknięcie problemu. Użytkownicy sugerują użycie narzędzia Process Explorer do identyfikacji procesów obciążających CPU oraz odinstalowanie potencjalnie szkodliwego oprogramowania, takiego jak AVG i McAfee. Dodatkowo, zaleca się utworzenie pliku Fixlist.txt w celu usunięcia złośliwych zadań systemowych.