logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Brak napięcia i kontrolki po swapie silnika Golf 2 na 3 2.0 8v

Wyleww 07 Lis 2018 18:53 615 8
REKLAMA
  • #1 17544624
    Wyleww
    Poziom 6  
    Witam mam problem z elektryką w golfie 2.
    Po przełożeniu silnika z golfa 3 2.0 8v 115km nie potrafię uruchomić silnika. Auto nie chce odpalać oraz nie świecą kontrolki na liczniku.
    Po wymianie kostki stacyjki rozrusznik kręci lecz nie ma napięcia na kablach, niestety obd nie jest podłączone więc nie jestem w stanie sprawdzić tego w komputerze dodam że imobilajzer raczej jest w porządku.
    W takim razie co może być przyczyną braku napięcia na cewce oraz nie zapalających się kontrolek na stacyjka tak jakby nie widziała że kluczyk się przekręcił.
  • REKLAMA
  • #2 17546526
    Ireneo
    Poziom 42  
    Ocena: 2461
    To zobacz przy stacyjce jak z tym napięciem.
  • REKLAMA
  • #3 17546870
    Wyleww
    Poziom 6  
    Przy stacyjce wszystko wporzadku, obawiam się że może być któryś kabel źle podpięty
  • #4 17547451
    Ireneo
    Poziom 42  
    Przekaźnik systemowy bądź alarm fabryczny.Daj ze stacyjki czarny gruby na taki sam w skrzynce.Jak był alarm to też mógł być czarny z niebieskim oczywiście gruby.
  • REKLAMA
  • #6 17547680
    Wyleww
    Poziom 6  
    Wycieraczki działają, nadmuchu niestety nie sprawdzę bo nie złożyłem jeszcze kokpitu.
    A ty z tymi kablami sprawdzę po pracy

Dodano po 7 [godziny] 57 [minuty]:

Ireneo dałem ten tabel tak jak pisałeś u mnie to jest czarny z niebieskim, ale nie kojarzę żeby w dawcy był alarm nic to nie dało. Natomiast kolega coś z kablami robił i znalazło się napięcie na świecach, można by było powiedzieć że teraz odpali bez problemu. Paliwo ma, prąd na świecach też rozrusznik kręci a dalej coś jest nie tak. Dodam że kontrolki nadal się nie włączają
  • #7 17549645
    Ireneo
    Poziom 42  
    Licznik został z dwójki?
  • REKLAMA
  • #8 17554965
    Wyleww
    Poziom 6  
    Licznik jest z golfa 2 kupiłem(niestety zły bo pisało że ma mfa a nie posiada tej funki) z jedną wtyczką pasuje idealnie do wtyczki z km3.
    Problem z kontrolka i nadal występuje jednak auto na plaku chce zagadać, wygląda jakby wtryski nie puszczały paliwa. Myślicie że może to mieć coś związanego z instalacją gazową?
  • #9 17645883
    Wyleww
    Poziom 6  
    Problem rozwiązany dzięki za pomoc. Problem z uruchomieniem wynikał z podcisnien a licznik po prostu miał kilka inaczej ułożonych pinów

Podsumowanie tematu

✨ Po wymianie silnika z Golfa 3 2.0 8v do Golfa 2 wystąpił problem z elektryką, polegający na braku napięcia na cewce oraz nie świecących kontrolkach na desce rozdzielczej. Po wymianie kostki stacyjki rozrusznik kręcił, ale nie było napięcia na kablach. Użytkownik sprawdził połączenia przy stacyjce oraz przekaźniki, a także zauważył, że po interwencji kolegi pojawiło się napięcie na świecach. Mimo to, kontrolki nadal nie działały, a auto nie odpalało. Ostatecznie problem został rozwiązany poprzez korektę podciśnienia oraz poprawne ułożenie pinów w liczniku.
REKLAMA