logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dwufunkcyjny piec gazowy TORUS Honeywell - trudności z zapalaniem

jetas18 17 Lis 2018 12:50 3834 1
REKLAMA
  • #1 17565462
    jetas18
    Poziom 9  
    Witam. Nie znam się za bardzo na forach..
    Mam taki problem, mianowicie, mój dwufunkcyjny piecyk gazowy od jakiegoś czasu nie działa tak jak powinien. Podczas zapalenia płomienia, nie zaskoczy za pierwszym razem, co najmniej za dziesiątym... Zapala i gaśnie i tak wkółko... Jeśli mu się nie uda zaskoczyć to zapala się lampka STOP. i trzeba chwilę odczekać by ją skasować. Podczas odkręcanie ciepłej wody, ten problem nie zawsze występuje.. Proszę was o pomoc co powinienem zrobić.? Nie znam się zbytnio na piecach i tym jak działają. Kogoś do naprawy pieca chcę ściągnąć dopiero wtedy gdy sam nie dam rady pozbyć się problemu. Mrozy idą a ja nie chce co 20 minut chodzić i kasować error.. Mój piec to TORUS Honeywell inside. Stary piecyk.
    Załączniki:
    • Dwufunkcyjny piec gazowy TORUS Honeywell - trudności z zapalaniem 15424553807471120784070399450268.jpg (558.6 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17568289
    W0jtek92
    Poziom 39  
    Ocena: 1258
    Witam. Podstawowa sprawa to wykonać przegląd kotła. Czyszczenie palnika, wymiennika pierwotnego, regulacja zaworu gazowego, sprawdzenie działania czujników itd. Dosłownie generalny ''remont'' urządzenia, bo powodów takich zachowań kotła może być kilka a zazwyczaj eliminuje je przegląd który powinno się wykonywać co roku.
REKLAMA