logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lampa stojąca lauchten direkt ze ściemniaczem daje za niskie napięcie

Krzysztof Sankowski 17 Lis 2018 16:11 1056 2
REKLAMA
  • #1 17565815
    Krzysztof Sankowski
    Poziom 2  
    Witam, lampa stojąca ze ściemniaczem na pilota lauchren direkt ( typ jak boston) daje za niskie napięcie około 80V i sufitowa lampa 300W sie nie świeci. Przyciski serowania i ściemniania działają bo przy ściemnianiu napięcie spada z 80v do 50v po czym skacze na 0v pomiar przy wyjetym halogenie i zakresie AC 250v. Nie umniem dostać się do transformatora/przetwornicy, ktory jest schowany w ciezkiej podstawie. Ogkrecilem wszystkie sruby i rozebralem lampe razem ze sterownikiem. Ten ciezki czarny walec trzyma się dolnej pokrywy do ktorej wchodzi kabel zailajacy a wychodzi zasilajacy zero i masa. Żarnik r7s 300w 230v ac. Lampa stojąca lauchten direkt ze ściemniaczem daje za niskie napięcie Lampa stojąca lauchten direkt ze ściemniaczem daje za niskie napięcie Lampa stojąca lauchten direkt ze ściemniaczem daje za niskie napięcie
  • REKLAMA
  • #2 17565848
    kokapetyl
    Poziom 43  
    Ocena: 2101
    Krzysztof Sankowski napisał:
    lampa stojąca ze ściemniaczem na pilota lauchren direkt ( typ jak boston) daje za niskie napięcie około 80V i sufitowa lampa 300W sie nie świeci.

Jeśli mowa o lampie stojącej, to gdzie tam jest "sufitowa" ?
    Powinny być dwa oddzielne układy. Jeden do oświetlenia dolnego, drugi do górnego. To są dwa oddzielne układy.
    Sprecyzuj niedomaganie urządzenia.(uwagi te dotyczą znanych mi typów oświetlenia), może masz inne ?
  • #3 17566660
    Krzysztof Sankowski
    Poziom 2  
    Lampa jest stojąca z górnym kloszem świecącym do góry na sufit
    i to na jego stykach jest za niskie napięcie 80v-50v zamiast 230v.
    Nie wiem dlaczego i nie mogę do końca rozebrać podstawy, bo nie wiem jak się czarny ciężki walec oddziela od metalowej pokrywy a we wnętrzu może być jakiś układ

[img-0] [img-1] Lampa stojąca lauchten direkt ze ściemniaczem daje za niskie napięcie

REKLAMA