logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ominąć hasło użytkownika w Windows XP na zakupionych komputerach?

Suchysdl 19 Lis 2018 07:40 741 8
REKLAMA
  • #1 17569573
    Suchysdl
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Witam. Mam problem tego typu. Kupiłem dwa komputery są na widows XP. Są pozakladane jakieś konta użytkowników i jest Administrator lecz nie znam do nich haseł koleś nie odbiera telefonu i nie wiem jak se zalogować. Próbowałem przez tryb awaryjny ale nadal chce hasło do Administratora. Nie znam nikogo kto mógł by dać mi jakąś płytę z programem bo dopiero się przeprowadziłem. Macie jakiś pomysł ?[/s]
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17569585
    Suchysdl
    Poziom 14  
    Dziękuję ale jestem na telefonie nie mogę tego przetłumaczyć a bardzo słabo z Angielskim;/
  • REKLAMA
  • #4 17569603
    walbe
    Poziom 19  
    Ocena: 44
    Trzeba uruchomić komputery z dysku, do odzyskiwania hasła. Nie wiem czy kolega ma inny komputer z dostępem do Internetu, na którym można stworzyć taką płytę. Jeżeli tak to polecam program: LazeSoft Recovery Suite Home, jest to o kompleksowa aplikacja do naprawy systemu, odzyskiwania i zabezpieczania danych.
  • #5 17569621
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1098
    Suchysdl napisał:
    Macie jakiś pomysł ?

Tak - pobrać: http://basewin.pl/xporg.html , utworzyć nośnik, zbootować, zrepartycjonować dyski i zainstalować świeże wersje.
    Po ki czort oglądać cudzą zawartość i w dodatku być zdanym na jej możliwości?

PS
    Tylko proszę bez dowcipów typu: "Nie mam kluczy".
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • REKLAMA
  • #6 17570313
    Suchysdl
    Poziom 14  
    Napisałem wyraźnie ze nie mam jak tego zrobić. ..
  • #7 17570318
    Av3s0m3
    Poziom 18  
    Ocena: 17
    Suchysdl napisał:
    nie mam jak tego zrobić. ..

Nie wiem czy wiesz ale istnieją jeszcze kawiarenki internetowe.
    Biblioteki publiczne też czasem udostępniają komputery :)
    Zawsze możesz tez kupić na allegro oryginalną płytę z systemem.
  • #8 17570357
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10447
    To moze oddaj do serwisu zamiast sobie robic problem.
  • #9 17570557
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1098
    Suchysdl napisał:
    Napisałem wyraźnie ze nie mam jak tego zrobić. ..

Czyżby? Nawet przy olbrzymiej dozie wyrozumiałości tekst z pierwszego postu brzmiący:
    Suchysdl napisał:
    Nie znam nikogo kto mógł by dać mi jakąś płytę z programem...

nie odnosi się do braku możliwości pobrania obrazu systemu (utworzenia nośnika) - post nr 7 wskazuje na "publicznie dostępne" możliwości.
    Nośnika Pan nie pożyczy, obrazu Pan nie ściągnie, angielskiego Pan nie zna, z translatora skorzystać Pan nie chce (nie umie), a ja... Nie przyjadę.
    Stąd i mam wrażenie, że to co Pan Kolobos zasugerował jest o tyle rozsądne, iż nam oszczędzi czasu, a Panu wymyślania kolejnych, coraz bardziej skomplikowanych przeszkód mających uzasadnić Pańską niechęć do zrobienia czegokolwiek samodzielnie.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z zalogowaniem się do komputerów z systemem Windows XP, ponieważ nie zna haseł do kont użytkowników, w tym konta Administratora. Proponowane rozwiązania obejmują użycie programów do resetowania haseł, takich jak Offline NT Password & Registry Editor oraz LazeSoft Recovery Suite Home, które wymagają stworzenia bootowalnego nośnika. Użytkownik został również zasugerowany do skorzystania z publicznych komputerów w kawiarenkach internetowych lub bibliotekach, a także do rozważenia oddania komputerów do serwisu. W dyskusji podkreślono trudności związane z brakiem umiejętności językowych oraz dostępem do niezbędnych narzędzi.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA