logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

reboot and select proper boot device - losowo wyskakujący komunikat.

filip1127 20 Lis 2018 10:32 585 3
REKLAMA
  • #1 17572237
    filip1127
    Poziom 8  
    Ocena: 4
    Cześć,

W czasie używania komputera pojawia się komunikat (nawet kilka razy dziennie ) - nie ma żadnej zależności, pojawia się on losowo.

Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press any key - (system jest na SSD)

Tylko zresetowania komputera pomaga - po resecie włącza się on normalnie. Przestawiałem rozruch komputera na SSD jednak nic to nie pomogło, przywróciłem w BIOSie ustawienia domyślne też to nic nie dało, sprawdziłem dysk programem SSDlife pro (+drugim programem) i nic nie wykryło, wszystkie sektory sprawne na zielono.

Dodam, że komputer był ,,naprawiany przez specjalistów,, w sklepie, którym został kupiony. Wymienili oni płytę główną, jednak nic to nie dało. Było to pod koniec gwarancji więc wyprali się dalszych prób naprawy.

Jak myślicie co może być źródłem problemu?
  • REKLAMA
  • #2 17572278
    rtj71
    Spec od komputerów
    Ocena: 353
    filip1127 napisał:
    Jak myślicie co może być źródłem problemu?

Jaki system? uruchom cmd wpisz sfc /scannow i zobacz czy jakieś błędy wyświetli.
  • REKLAMA
  • #3 17572282
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1101
    Z braku danych - standard: sprawdzenie przewodu sygnałowego/zasilającego, zmiana gniazda płyta-dysk.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #4 17572290
    filip1127
    Poziom 8  
    Ocena: 4
    Windows 7 PRO

Komunikat po sfc/scannow:
    Funkcja Ochrony zasobów systemu Windows nie znalazła naruszeń integralności.
REKLAMA