logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Drukarka HP Deskjet 3820 - Migająca kontrolka, brak druku, czysta kartka

paulo_3 01 Wrz 2005 08:28 1479 5
REKLAMA
  • #1 1782663
    paulo_3
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich!!!
    Mam powazny problem z drukarką HP deskjet 3820.
    Po włączeniu funkcji drukowania miga zielona kontrolka przy drukarce dając sygnał iż strona została wysłana do bufora drukarki jednak nic się nie dzieje, a czasami następuje wysuniecie czystej kartki.
    Prawdopodobnie uszkodzenie nastapiło poprzez nieprawidłowe wyłączanie urządzenia tj. przełącznikiem na listwie a nie jak jest zaznaczone w instrukcji wyłącznikiem na panelu drukarki.
    Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu usterki i naprawie...

proszę nie pisać tematów dużymi literami -> regulamin
    kosmita
  • REKLAMA
  • #2 1783035
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 136
    A pytanie mam jakim kablem drukarka podłączona jest do komputera?? USB czy LPT?? czy dsukują się testy wewnętrzne drukarki (przy włączonej drukarce trzymasz wciskasz i trzymasz power i 4 x naciskasz przycisk resume, puszczasz power)?
  • REKLAMA
  • #3 1784774
    paulo_3
    Poziom 10  
    Niestety podłączłem tę drukarkę (HP 3820 deskjet) zarówno kablem USB jak i LPT generalnie reakcja jak wcześniej opisałem (miga zielona dioda i wysuwa czysta kartkę lub tylko mruga).
    Jeśli chodzi o test wykonałem wg. instrukcji na samej drukarce trzymam przycisk RESUME ok. 4 sek. .... i powinien wydrukować stronę testową (tak było zapisane) jednak jest reakcja znowu samej mrugającej zielonej diody....
  • REKLAMA
  • #4 1786546
    Kazik
    Spec od drukarek
    Ocena: 53
    Najprawdopodobniej masz uszkodzona stacje serwisowa. Poszukaj na forum, na ten temat zostalo juz chyba wszystko napisane.
  • REKLAMA
  • #5 1786802
    wladek83
    Poziom 32  
    Ocena: 104
    Prosty test na sprawność stacji serwisowej - przy wyłączonej drukarce podnieś przednią pokrywę , następnie zdejmij tylną klapkę i pokręć tymi kołami raz w jedną stronę raz w drugą - jeśli będziesz widział , że stacja się przesuwa to znaczy , iż zębatki są sprawne . Jeśli można kręcić bez końca a stacja nawet nie drgnie to znaczy , że zębatki są znowu połamane lub wysprzęglone . Napisz co zaobserwowałeś .

Pzdr.
  • #6 1987942
    paulo_3
    Poziom 10  
    Witam
    Wszystko działa prawidłowo, uszkodzone były trybiki napędzające wózek z odsączaczem.
REKLAMA