logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP DJ 3820 - migająca dioda papieru, dziwne zachowanie podczas drukowania

Darserw 13 Sty 2006 12:12 1236 3
REKLAMA
  • #1 2175910
    Darserw
    Poziom 27  
    Ocena: 35
    No i znowu problem, service station działa , ząbek pod karetką chodzi , ale jak puszczam wydruk zachowuje się bardzo dziwnie,tzn . w różnych momentach pracy(czasami od razu , czasami jak dojedzie do sprzęgła od papieru)drukarnia zaczyna mrógać diodką od papieru i ...upa, po wciśnięciu przycisku znowu zaczyna poruszać się karetka , zaparkowuje i twierdzi że jest gotowa do pracy łajza jedna.Czujnik papieru ok.

Moderowany przez kosmita:

Zmienilem temat
    Wpis dokonany w dniu: 2006-01-13 o godzinie: 13:03

• REKLAMA
  • #2 2176022
    metandrzej
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    Może to nie papier tylko któryś z kartridży?
    Zwróć uwagę czy styki na pojemnikach i w karetce są czyste.
  • REKLAMA
  • #3 2176365
    Darserw
    Poziom 27  
    Ocena: 35
    Kartrige i karetka sprawne , sprawdzałem na innym egzemplarzu.

Dodano po 50 [minuty]:

Witam , po przyjżeniu się bliżej działaniu mechanizmu : wygląda na to że elektronika źle ustala pozycję service station, przy starcie wszystko jest ok. ale źle się ona ustawia w czasie polecenia wydruku, napęd papieru chce ją przesunąć dalej , pomimo oporu i wywala awarię.Stacja na pewno sprawna (też przełożyłem do innej drukarki i tam ok.(czysta , tryby nowe)
    Wygląda na to że coś jest nie tak z enkoderem , albo elektronika źle coś zapisuje.Jakieś sugestje?Zaznaczam że sprawdziłem czujnik enkodera oscyloskopem , impulsy są prawidłówe , aczkolwiek trochę skacze amplituda(ok.0,1Vss-tyle pływa).
  • #4 2177817
    metandrzej
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    A czy przypadkiem przy składaniu drukarki prawidłowo założyłeś pasek odpowiedzialny za pozycjonowanie karetki?
REKLAMA