logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najlepszy soundbar w aspekcie stosunek ceny do jakości.Co polecacie? Budżet 1000

pawprzyb 25 Lis 2018 13:35 1296 6
REKLAMA
  • #1 17584211
    pawprzyb
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Tak jak w temacie, jaki polecacie soundbar do 1000 pln. Zależy mi na jak najlepszym stosunku ceny do jakości... Pomieszczenie ok. 17 m2.
  • REKLAMA
  • #2 17588628
    obcyzkosmosu
    Poziom 15  
    Ocena: 21
    A słyszałeś jak to brzmi jakościowo w jakimś sklepie? Warto sprawdzić. Ja przenoszę się do nowego mieszkania, nie będzie już miejsca na 5.1, też szukałem soundbara aż posłuchałem kilkunastu zestawów w MM. Zmieniłem zdanie, kupuję zestaw 2.0, bo soundbary to jakaś katastrofa. Rozumiem, że możesz nie mieć miejsca, ja kupiłem stolik RTV, w który zmieszczą się głośniki.
  • REKLAMA
  • #3 17589584
    pawprzyb
    Poziom 7  
    Niestety nie słyszałem żadnego soundbara w sklepie ale mam 1 przewagę nad Tobą! :P Ja przesiadam się z głośników w TV na TV + soundbar więc wydaje mi się, że mogę mieć nieco mniejsze oczekiwania względem dźwięku od Ciebie skoro wcześniej korzystałeś z głośników 5.1... Nie jestem też żadnym audiofilem, po prostu chciałem podbić nieco dźwięk z TV. Ostatecznie zdecydowałem się na LG SJ2 - soundbar + subwoofer. Testowałeś go może (albo ktoś inny wie jak on gra)? Kupiłem go za 449pln z okazji black friday.
  • REKLAMA
  • #4 17589859
    obcyzkosmosu
    Poziom 15  
    Mnie do gustu przypadł (w miarę) tylko jakiś Denon za ok. 1700 zł (mogę sprawdzić model, ale skoro kupiłeś, no i nie ten przedział cenowy, to chyba nie ma sensu szukać), ale ostatecznie kupię trochę taniej jakiś zestaw 2.0. Oczywiście, każdemu wedle oczekiwań. Względem TV wszystko będzie lepsze.
  • #5 17589909
    pawprzyb
    Poziom 7  
    Możesz podać model, mi się akurat nie przyda bo tak jak zauważyłeś - nie ten przedział cenowy ale może komuś innemu się przyda taka informacja. Mimo wszystko dzięki!
  • REKLAMA
  • #6 17589936
    obcyzkosmosu
    Poziom 15  
    To był Denon DHT-S514. Dodam, że jego najlepszy dźwięk to tylko moje subiektywne odczucie, ale dla mnie wypadał lepiej od zestawów za dwa razy większe sumy. Do testów odpinałem też głośniki niskotonowe, żeby mieć czysty wgląd na jakość dźwięku samego bara.
  • #7 17590056
    Koolo
    Poziom 18  
    Ocena: 75
    Zobacz, posłuchaj Yamaha ATS-2070, YAS-207, YAS-107 ewentualnie Magnat Multi Monitor 220.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat najlepszych soundbarów w przedziale cenowym do 1000 PLN, zwracając uwagę na stosunek ceny do jakości. Wskazują na konieczność przetestowania dźwięku w sklepach przed zakupem. Osoba pytająca zdecydowała się na model LG SJ2 z subwooferem, zakupiony za 449 PLN. Inni użytkownicy polecają modele Denon DHT-S514, Yamaha ATS-2070, YAS-207, YAS-107 oraz Magnat Multi Monitor 220, podkreślając, że soundbary mogą być lepsze od standardowych głośników telewizyjnych, mimo że niektórzy preferują zestawy 2.0.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA