logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Programy do obsługi serwisu RTV – przykłady na Windows i Linux, funkcje, opinie

wilko 01 Kwi 2003 12:05 10010 10
REKLAMA
  • #1 164139
    wilko
    Poziom 16  
    Ocena: 13
    Witam. Mam pytanie czy ktoś spotkał się z programem wspomagającym prowadzenie serwisu rtv ? Czy ktoś moze podać przykłady takich programów ? Wiem ze istnieje przynajmniej jeden program działający w dosie, ale jak wygląda sprawa z Windowsem lub co bardziej interesujące z Linuksem ? Czy moglibyście sie podzielić swoimi uwagami ... ewentualnie co powinien taki program posiadać ?
  • REKLAMA
  • #2 164221
    Tremolo
    Poziom 43  
    Ocena: 497
    1. Post został przeniesiony z działu Komputery Hardware. (Mała pomysłka)
    2. Prosze nie raportować własnych postów :) Wystarczy powiedzieć o co chodzi na PW
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 164253
    techrys
    Poziom 28  
    Ocena: 59
    Specyzuj o co dokładnie chodzi - czy to ma bć program do prowadzenia firmy czy masz też inne wymagania - baza schematów, podzespołów itp. Wymagania stawiane przed programem to TY musisz okreśłić.
  • REKLAMA
  • #4 165306
    wilko
    Poziom 16  
    Myślałem raczej o programie do prowadzenie serwisu jako firmy ... myśle że ze schematami mozna poradzić sobie zwykłą bazą danych...
    Najbardziej mnie interesuje oprogramowanie dla Linuksa (wiadomo dlaczego :) )
    Jeśli to w czymś pomoże to chciałbym widzieć takie opcje w programie :
    - przyjecie sprzetu, wydrukowanie potwierdzenia przyjecia , opis , wydrukowanie rachunku to tak w skrócie ...
  • #5 165314
    techrys
    Poziom 28  
    Zaglądnij na:
    www.lefthand.com.pl
    www.ispid.com.pl/smabi
  • REKLAMA
  • #6 165925
    Wojtek27
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 54
    Można to zrobić pod ACCESEM
  • REKLAMA
  • #7 165976
    c2h5oh
    Moderator
    Ocena: 753
    Cześć !

Może ten program Ci się spodoba ?

Po kliknięciu na servis_screen.jpg , można zobaczyć jak wygląda ten program.
    Inicjały , o które zapyta program to $$ , a hasło to abc .
    Załączniki:
    • Programy do obsługi serwisu RTV – przykłady na Windows i Linux, funkcje, opinie servis_screen.jpg (95.82 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • SERVIS.zip (1.81 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 166070
    aceton
    Poziom 26  
    Ocena: 94
    z tego co widze chodzi o jakis darmowy program pod linucha sam jestem takim zainteresowany
  • #9 166820
    wilko
    Poziom 16  
    C2H5OH wielkie dzięki .... mniej więcej tak to powinno wyglądać .. (jeszcze nie instalowalem) ... jak wspomniał kolega rzeczywiście chodzi mi o program pod Linuksa ...
    Co do uwag ... tak mozna by to było machnąć pod ACCE$em ale po co ?
    biorąc pod uwage jakikolwiek prywatny serwis ... kup komputer i to nie byle jaki bo mUlTiMeDiAlNy potem Windows bo ma byc w firmie to musi być legal no i oczywiście ACCE$a ... albo OFFICE ... kupa szmalu ...
    kazdy szuka oszczedności ... Linuks nie wymaga multimedialnej maszyny ... troche zboczyłem z tematu
    Wielkie dzięki za pomoc ....
  • #10 166832
    techrys
    Poziom 28  
    Na linuxa też są bazy danych w rodzaju accessa, są zawarte w takich pakietach jak staroffice lub openoffice. A openoffice jest za free.
  • #11 169460
    wilko
    Poziom 16  
    Wiem o tym kolego ... ale chodziło mi o typowy program dla serwisu na linucha bez tworzenia jakiś kwerend , formularzy i raportów ... co tu ukrywać jakis prosty sprawdzony program bez wymagań ... ( he he he co by nie potrzebował serwera SQL :D )

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy programów wspomagających prowadzenie serwisu RTV, ze szczególnym uwzględnieniem oprogramowania działającego na systemach Windows i Linux. Poruszono kwestie funkcjonalności takich programów, które powinny obejmować m.in. przyjęcie sprzętu, wydruk potwierdzenia przyjęcia, opis usługi oraz wystawianie rachunków. Zwrócono uwagę na istniejące rozwiązania działające w DOS-ie oraz na możliwość wykorzystania baz danych, takich jak Microsoft Access na Windows lub odpowiedników w pakietach StarOffice i OpenOffice na Linuxie. Podkreślono jednak potrzebę prostego, dedykowanego programu dla serwisu RTV na Linuksa, który nie wymagałby tworzenia kwerend, formularzy czy raportów oraz nie wymagałby serwera SQL. Wskazano również przykładowe strony internetowe z oprogramowaniem (lefthand.com.pl, ispid.com.pl/smabi). Dyskusja uwzględniała także aspekty ekonomiczne i sprzętowe, podkreślając zalety Linuksa jako systemu nie wymagającego zaawansowanego sprzętu i licencji na oprogramowanie biurowe.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA