logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Optymalne miejsce i wysokość montazu monitora wideodomofonu.

kingvince 03 Gru 2018 14:14 12120 1
REKLAMA
  • #1 17599206
    kingvince
    Poziom 9  
    Witam, mam pytanie dotyczące rozmieszczenia wideodomofonu w domu.
    Parter
    Pierwsze zdjęcie przedstawia miejsce umieszczenie przewidziane przez dewelopera, które na 100% zmienię. W chwili obecnej zastanawiam się na dwoma miejscami. Zdjęcie nr 2 przedstawia parter domu, pierwsze miejsce w holu przy włącznikach kuchennych. Drugie na ścianie od schodów, która znajduje się na przeciwko kuchni, bardzo blisko salonu.
    Szukam najbardziej funkcjonalnym miejscem, do którego jest prosty dostęp z salonu i kuchni ale też dobre pod względem wizualnym.
    Piętro
    Natomiast zdjęcie nr 4 oraz 5 przedstawia piętro i chyba jedyne miejsce na umieszczenie wideodomofonu i manipulatora. Na przeciw schodów i przy pokoju rodziców(moim). Czy kolejność ma tutaj znaczenie. Jakie urządzenie od lewej(bliżej drzwi) wideodomofon czy manipulator.

Dodatkowo jaką wysokość montażu proponowałbyś dla osób o następującym wzroście: żona 167 cm, ja 194 cm.
    Ja zawsze dziękuję za pomoc.

Moderowany przez suworow:

Wydzieliłem z tematu:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3500425.html

Optymalne miejsce i wysokość montazu monitora wideodomofonu. Optymalne miejsce i wysokość montazu monitora wideodomofonu. Optymalne miejsce i wysokość montazu monitora wideodomofonu. Optymalne miejsce i wysokość montazu monitora wideodomofonu. Optymalne miejsce i wysokość montazu monitora wideodomofonu. Optymalne miejsce i wysokość montazu monitora wideodomofonu.
  • REKLAMA
  • #2 17606098
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1275
    Ta ściana przy schodach jakoś do mnie przemawia. Szczególnie że i tam jest już jakieś towarzystwo ( włączniki). Generalnie dobrze kombinujesz w tej materii. Dopowiem tylko że chodzi również o słyszalność dzwonka.
    Jeżeli masz furtkę ( bo bramy o ile pamiętam - nie, warto wyprowadzić też kabel w okolice drzwi wejściowych pod przycisk sterowania zaczepem ( np wypuszczanie gości)

Staram się wieszać tego typu sprzęty w granicach 140- 160 cm od podłogi.
REKLAMA